Posts from ‘June, 2012’

Duduk dan Royan

Kenapa perlu rasa tertekan, duduk dan royan? Bangunlah dan menari-nari seperti ini… *Saja tunjuk sikit hasil mengajar diorang berlatih tadi. Banyak lagi part nak kena improve dan part last tu kena ganti lagi nih. Ni baru lepas praktis satu jam lebih ja nih. ** Oleh kerana latihan muzikal bersambung malam ni (diorang nak datang ramai-ramai […]

Hipokrasi Perkauman

[Ini tajuk yang serius sikit,so bear with me] Sudah lama jugalah aku tinggalkan Malaysia, dan seperti yang pernah aku cakap dulu-dulu, satu pengalaman juga untuk berada di sebuah negara yang mana aku ini dari bangsa majoriti yakni Melayu/bumiputera kepada sebuah negara yang mana aku ini minoriti yakni Asian/Other Asian/Muslim. Yang slash slash tu sebab di […]

Sesat Dalam Cahaya

I jarang sesat-sesat ni. Sebabnya I selalu buat plan yang baik sebelum memulakan sesuatu perjalanan. Al maklumlah, I kan avid traveler, selalu berbag packing ke negara-negara Eropah. Jadi, I selalunya akan print kedudukan tempat yang I nak pergi, dan pastikan lokasi stesen Metro ada kat dalam tu. Barulah I ada landmark untuk dijadikan rujukan. Al […]

Babak No 4

Ala-ala meniru Halim dengan meletakkan cepisan karya ke dalam blog. Ini babak ke empat dariĀ  9 babak Snow White and Bujang Lapuk : The Musical yang baru siap tulis pagi tadi. 4 [The royal servants are putting make up on her] Narrator: The queen does not care about the people. All that she cares is […]

Sebulan

  Lagu latar: Labrinth – Earthquake Dah segenap sebulan balik ke Malaysia. Alhamdulillah, takde demam ke apa. Cuma jerawat ja bertumbuh. Ini jerawat, mungkin kerana banyak makan makanan berminyak juga ditambah dengan cuaca kat sini yang high humidity. Bukan jerawat gatal. Well, motip la kan jerawat gatal hanya bertumbuhan di Malaysia saja kan? Kat UK […]

Bagaimana saya kekal comel dan muda remaja

1 Membaca ketika makan. Biasanya ketika makan tengah hari di rumah bonda, saya akan membaca komik-komik sambil menyuap nasi ke dalam mulut. Komik-komik yang dibaca ialah Dik Cerdas, Detektif Conan dan Dr Slump. 2 Masih lagi bersemangat menonton Sentai series yakni Power Rangers Jepun. Lagu-lagu tema untuk siri-siri tersebut juga biasanya dihafal walaupun bukan secara […]

Pelan Minggu Ini

Adapun kehidupan di Malaysia ini sangatlah bersenang-lenang. Makanan yang sedap mengakibatkan rasa malas hendak buat benda lain. Sekadar mahu ke gym, makan dan tidur. Maka berikut ialah pelan untuk minggu ini yang entahkan tercapai atau tidak. 1 Generate noise from inverse Fourier transform Ini study related. Lembab sikit buat sebab nak adapt to the setting […]