define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Submitted - Pagi Hari di Durham

Submitted

It’s funny that I actually a rather private person, but due to circumstances, I have to share it with a lot of people. Misalnya tentang progress writing. Kadang-kadang malas hendak bercerita tentang benda-benda macam ni. Mungkin jugak sebab aku takut kalau-kalau tak pass study ni setelah menghabiskan duit rakyat. Not being a pessimist, just sometimes it across my mind and it made me taken aback a bit of telling.

Maybe lepas pass viva, baru aku rasa yakin untuk share to the world. Juga, bukan untuk berbangga dan menunjuk, tapi sekadar beritahu yang duit rakyat tu taklah aku sia-siakan sekadar untuk lepak-lepak duduk UK.

Tapi semalam,

akhirnya telah pun submit tesis setelah 4 tahun, 1 bulan, kurang 1 hari aku berada di Durham. Alhamdulillah. Taklah rasa over excited. Rasa okay saja. Pergi jumpa supervisor, and guess what? Kitorang mula berbincang tentang research, dan dia meeting dengan aku minggu depan sebelum aku balik (kalau aku balik minggu depan); untuk buat plan.

Semangat kan?

No no no. Keep your congratulatory until I pass my viva. Yeah?

Surat aku dah dimajukan pada bahagian sepatutnya kat USM (taknak tulis, nanti kang orang google, tetiba landing pulak blog ni). So, hopefully once diorang approve aku untuk balik Malaysia sementara menunggu viva, aku akan tempah tiket secepat mungkin.


2 Responses to “Submitted”

  1. mahir says:

    Yeayyyy. Perasaan teruja lepas bertungkus lumus adalah perasaan yg best. Sama seperti bizi buat tender. Ehhhhh oppss

  2. Amri says:

    Hehe :D

Leave a Reply

See also: