Posts from ‘May, 2012’

Selamat Pagi Malaysia

Pukul 4 pagi aku dah terjaga. Paksa-paksa tidur sampai pukul 5.30. Perlu adjust waktu tidur, sebab dah minta sandaran kat USM. So, maybe akan mula kerja dari minggu depan. Sudah pun diassigned satu subjek yang bakal kena mengajar once semester mula bulan September ni. So I am excited. I mean, I love teaching! So, 2nd […]

A casual feedback letter to MAS

Dear sir, This is a feedback message regarding my recent trip. I have just boarded your MH001 plane from Heathrow to Kuala Lumpur. The journey was pleasant albeit a slight problem in the beginning. My experience at the check in counter is quite demeaning. My baggage allowance is only 20kg but I had an extra […]

Si Tenggang’s Homecoming Part II

Dalam train sekarang ni. Sambil mata melempar pandang ke luar tingkap, baru lepas lagu-lagu melankoli dimainkan di earphone di telinga, sekarang menaip di blog meluah rasa. Sebaik sahaja aku dapat kelulusan, sebaik sahaja aku sudah tetapkan tarikh untuk pulang, terus rasa hati ini tidak keruan. Agaknya baru dapat kesedaran yang aku bakal langkah keluar dari […]

Finally

Check email dan tetiba… dapat email kebenaran untuk pulang daripada USM. So.. bolehlah book tiket! Yeay! Excited, tapi pada masa yang sama, tiba-tiba terasa nervous. Whoa… I’m going back for good. And that was what on my mind. Dah beberapa hari aku kat London, baru semalam aku ada kesempatan berjumpa dengan Tahir. Wajid pun ada […]

Chilling Out

Sekarang sedang melepak dekat Cafe Nero di Oxford. Sounds cool eh? Boleh la.. Hujan sekejap tadi, so malas nak berjalan kat luar. Japgi baru nak pusing-pusing bandar, pastu head back to London. Sejak aku submit hari tu, aku dah mula trip pusing-pusing UK. Jumpa kawan-kawan lama, dan try untuk jimat so melepaklah rumah-rumah kawan. Petang […]

Submitted

It’s funny that I actually a rather private person, but due to circumstances, I have to share it with a lot of people. Misalnya tentang progress writing. Kadang-kadang malas hendak bercerita tentang benda-benda macam ni. Mungkin jugak sebab aku takut kalau-kalau tak pass study ni setelah menghabiskan duit rakyat. Not being a pessimist, just sometimes […]

Jump

Mula-mula sila baca entri ‘Penuh drama’ yang maybe korang termiss. Ada problem server kot, sebab beberapa komen terkini terpadam begitu sahaja, jadi sila jangan ambil hati kalau terperasan komen korang terdelete. Hari ini bangun dengan perasaan yang separa best. Best sebab takyah fikir fasal writing. Tapi 2 ketul tesis kat atas meja bawah tu buatkan […]