Posts from ‘May, 2012’

Pangkat itu

“Welcome back Dr.” “Tahniah Dr” Ada banyak jugak la kawan-kawan aku yang dok ucap macam tu. Aku balas, aku kata aku belum lagi Dr sebab tak viva dan tak pass lagi. Diorang kata, takpa, kiranya doa la tu. Esok lusa, lagi, diorang panggil lagi ‘Dr’. Aku kata, tak Dr lagi. Diorang kata, takpa, nanti jadi […]

Start

Kat USM sekarang ni. Tengah dalam office sementara, sementara diorang nak bersihkan office sendiri. 1) Lalu kat area DK G, nampak student-student: sangatlah adik-adik. Semua nampak macam muda-muda. Memang dah sedar diri ni lebih tua, tapi tau tak kalau time Form 5, nampak student Form 1 kan kecik-kecik. Ha, rasa macam tu lah. 2) Terus […]

Give Your Heart A Break

Semalam aku drive pergi Kulim, nak jumpa kawan aku Rosmin [yang dalam video backpacking tuh] So, buka radio, lagu ni dimainkan di Flyfm berulang kali. Nice jugak, so tak sat baru mencari kat Youtube sebab tak tau tajuk apa pada mulanya, tapi guna program Soundhound kat iphone aku. Esok aku lapor diri kat USM. Ingatkan […]

Monitor

Monitor laptop tetiba buat hal. Tiba-tiba bergetar dan shaky. Terus kesedihan. Sebabnya laptop aku, walaupun dah 3 tahun usianya, tapi masih lagi okay. Kira, laju la jugak untuk program ini dan itu. Mari kita ke perbincangan teknikal. Sepanjang pengalaman aku, ada beberapa kerosakan yang dikaitkan dengan monitor. 1] Kalau monitor tak menyala, kena check sama […]

Mockingjay

Let’s do random! Mockingjay Buku Mockingjay dah aku abis baca 2-3 hari yang lalu. Malam pertama sampai kat Malaysia sebenarnya, takleh tido, so habiskan baca sebab dalam flight, pada waktu aku berjaga, aku sambung baca. Plus dok travelling sikit lepas submit, kalau atas train, aku baca lah juga, atau dalam bas. I’m not going to […]

Teh UK

Baru saja meneguk segelas teh. Beli kat Tesco Sungai Petani. Ada satu teh ni, memang dia dari UK, ada jual kat Tesco Malaysia. Hari tu tak bawak balik, so sejak 2 hari lepas mula mengidam teh ini. Mujur dapat juga akhirnya hari ni. Phew. Tapi, mahal gila barang-barang kat Malaysia. Rasa macam sama harga ja […]

Open Book

Answering from comments in previous post: Some people asked me, how’s my life is going to be like. You know, video Youtube etc – either I still going to do it or not. Zeah asked me that question as well. I told her ‘I couldn’t answer that’ and that is because… I do not know. […]