Velvet

  Aku masih subscribed kepada newsletter Jemari Seni. Dulu pernah daftar sebab cadang nak beli buku Halim. Pastu tak beli online sebab pos ke sini mahal sangat, balik Malaysia baru sambar satu, tak habis baca lagi (sorry Halim).

Tetiba tekeluar satu buku ini diorang promote kat Newsletter. Velvet di Durham. Dekat website Jemari Seni ada excerpt dalam 40 pages kalau nak baca. So aku go through in a bit, sambil baca, curious hendak tahu bagaimana penceritaan dia tentang Durham.

Haruslah kan aku curious kan, sebab dah berzaman dah kat sini. Sesambil tu dok wonder kalau-kalau watak utama ada bertembung dengan aku dalam buku tu. Boleh pulak kan harap macam tu.

I won’t judge about the story because I just read it briefly. Cuma bila watak utama tetiba dijemput kawan-kawan dia yang drive dari Bowburn, somehow aku rasa penulis ni dah pernah sampai ke Durham. Sesambil confuse kalau-kalau penulis ni sebenarnya memang pernah duduk kat Durham tapi aku tak kenal sebab aku anti-sosial kadang-kadang.

**

Anyway, semalam dapat tido malam dengan baik maka hari ni lebih bersemangat! Tengah correcting Chapter 5, chapter paling panjang dalam tesis aku. Japgi pukul 4, nak jumpa proof reader sebab dia kasi correction yang dia buat untuk bahasa pulak.

Busy busy busy

**

Questions.

Do you believe in love?
Do you believe in destiny?
Do you believe in qada’ and qadar (which is equivalent to destiny actually)?
Do you believe in making effort?
Do you believe in fighting for love?
Do you know if someone actually is fighting and making effort for love?

Nope, I don’t need the answers..

**

Wink wink [ala-ala perasan comel di situ, walaupun pada hakikatnya tak ada keupayaan untuk kenyit mata]


3 Responses to “Velvet”

  1. ku pun mmg nak tanya hang pasai ni. kot2 dalam kalangan warga mesia di durham yg dkt2 hang tu penulis ianya. kot2 beliau ada tulih pasai hang ke… kehkeh

    tapi ku pun bulum baca. kot2 ttibe ada watak tu ckp; dalam perjalanan ke tesco, ku melihat sa-orang lelaki sedang membuat vidioclip dengan latar angin yang tak berapa nak gagah.

    kehkeh

  2. Amri says:

    Haish, angin tu baru ja.

    Mungkin dia akan tulis; dalam perjalanan ke tesco, ku melihat sa-orang lelaki Melayu yang baru balik dari gym. Ooooh.

    [haruslah aku menjadi salah satu watak utama kan? keke]

  3. lepas tu beliau tuilis; ku tak suka lelaki itu flexing2 muskel kununnya.

Leave a Reply

See also: