Posts from ‘April, 2012’

Avengers

Kira settlelah Chapter 2. Nak kena tambah sikit lagi citation, betulkan English dari proof-reader, then I think I’m good! Tadi telefon mak dan abah dan menyendeng minta kasih sayang dalam bentuk ka-ching. Buat macam mana, jadi artis Youtube D-class yang tak dapat hits puluh ratus ribu, takde lah royalti nak support duduk sini. Keke. Oh, […]

Soon

Soon is the word! Rasa macam dah tulis¬† dah benda ni. Anyhow… Dekan antar email tadi, tanya progress. Dengan confident membalas, ‘finally will submit by next week, InsyaAllah’. Boleh la kan, guna ‘finally’ Supervisor baru hantar email tanya student number dan tajuk tesis. Pun satu, dah nak hantar minggu depan, baru nak decide tajuk. Hehe. […]

Competition: Durham Souvenir

Mahu peluang untuk menangi cenderamata dari Durham? (terbuka sehingga 5 Mei 2012) Hadiah: Hadiah Cabutan Bertuah: a) Mug Durham University b) Key chain Durham c) Fridge magnet (tile) Hadiah Amri’s Choice Key Chain Durham University Cara Penyertaan 1) Klik link ini http://www.facebook.com/amrisolarstreak/posts/233876280053770 2) Klik butang ‘Share’ 3) Tukar setting kepada ‘Public’. 4) (Optional/Pilihan/Tidak wajib) Tulis […]

Stucked

2-3 jam terstuck nak baca satu coding yang dibuat beberapa bulan yang lepas. Terasa sedikit baran dan mahu memecahkan mangkuk di atas meja. Sekadar untuk dramatik. Terasa hendak buat pelarian ke gym, tapi nak habiskan juga satu chapter lagi, baru ke gym, baru rasa lebih lega. “Yassir, wala tu ‘assir”, aku doa. Dan ada rezeki, […]

Sup Daging

2-3 minggu kitorang pergi beli daging kat Newcastle. Kekonon aku pun beli sebab nak buat briyani. Tapi dek kerana tak cukup motivasi semalam aku pun buat kari dan sup. Gigih okeh, buat sampai 2 mata. Sebabnya, niat di hati, kalau satu tak jadi, ada lagi satu sebagai backup. Kari daging aku guna rempah Patak yang […]

Special K

Tengah menjamah cereal Kellogs Special K Strawberry and Chocolate tika menaip entri ini. Kotak cereal ni sedikit tak best sebab ada gambar gincu. Memang Special K ni macam target marketnya wanita agaknya. Apalah… malulah jejaka-jejaka macho dan tak macho hendak pergi beli kat kedai. Tapi disebabkan rasanya sedap, dan takde pesaing yang menawarkan produk yang […]

Velvet

¬† Aku masih subscribed kepada newsletter Jemari Seni. Dulu pernah daftar sebab cadang nak beli buku Halim. Pastu tak beli online sebab pos ke sini mahal sangat, balik Malaysia baru sambar satu, tak habis baca lagi (sorry Halim). Tetiba tekeluar satu buku ini diorang promote kat Newsletter. Velvet di Durham. Dekat website Jemari Seni ada […]