define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2012 March - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘March, 2012’

A Frisbee Weekend

“No, I’m not the oldest anymore, Lut is,” aku dengar tak dengar waktu tu. “How old is Lut?” tanya Becca sambil beralih pada aku. “27,” Tom menjawab. “27?” Aku: buat muka innocent. “I thought you are like.. 21…” sambung Becca. Aku: tersengih tak tau apa nak respon. Salah satu perbualan sementara nak menunggu match semalam. […]

Sebelum menghadap supervisor

Ni tengah tunggu meeting. Patut pukul 3, tapi dilanjut kepada 3.20. Sekarang 3.09, so ada dalam 11 minit lagi. Ini meeting kedua minggu ini, dan fuh, memang penat okeh kalau meeting banyak-banyak nih. Tapi tak apalah, nak push untuk habis secepat mungkin. Esok pergi match Frisbee kat Newcastle. Semangat kan? Aku dalam second team. Ada […]

Facebook Comments

Sedang mencuba feature baru dalam blog ini iaitu Facebook Comments. Asasnya, di bawah ni, korang boleh tinggalkan komen dengan Facebook account. Tapi masih lagi boleh guna style lama kalau malas nak login Facebook. One of the possible good thing is that you’ll get notification in your Facebook if someone reply it back. One of the […]

FAQ 2

Kita ke entri yang ditunggu-tunggu* iaitu entri Frequently Asked Question! Oleh kerana FAQ edisi pertama telah pun tamat tarikh luputnya iaitu tengah bulan lepas, maka baik sahaja untuk buat entri baru kerana semakin banyak pula soalan-soalan cliche sejak kebelakangan ini. *tak bersumber, setakat perasan-perasan sendiri sa-ha-ja FAQ ini ditetapkan sah sehingga 15 April 2012 1. […]

Beating like a drum and it’s coming your way

Hafidz ketuk pintu ketika aku sedang menonton rancangan tv di komputer. Aku pause, dan Hafidz masuk. “Why you look so weird?” dia tanya pada mimik muka aku yang memang seperti trauma. “I’m watching Desperate Housewives,” jawab aku. “Oh okay,” balasnya selamba. Desperate Housewives memang boleh  buat aku turut dramatik. Season last ni, plot dia sangat […]

Test

Test [Entri ini adalah for testing purpose. Sila abaikan] xx

Vendetta

[This entry might contains a bit of vendetta, which the second definition in Free Merriam Webster dictionary define it as ‘an often prolonged series of retaliatory, vengeful, or hostile acts or exchange of such acts’] Sometimes I find it’s rather good to be silent than pouring my heart out to strangers. Perspective has to be […]