Posts from ‘March, 2012’

Catching Fire

4.48 pagi. Dah subuh dah. Dup dap dup dap tetiba. Target 3 hari ni untuk correction 2 chapters, tapi semalam sesibuk cari paper untuk tambah reference. Hari ni nak edit satu chapter tak sempat. Japgi pukul 3 petang meeting. Buku Catching Fire (sequel Hunger Games) dah sampai tadi, tapi baru baca 1 page. Setakat kelih […]

Hunger Games

Caution: This entry contains spoiler for Hunger Games. Don’t proceed reading if you don’t want to spoil the plot. Habis menonton Hunger Games, sementara menunggu train balik ke Durham dari Newcastle, aku masuk wikipedia dan spoilkan diri sendiri untuk tahu buku kedua dan ketiga. Mahu tahu apa yang terjadi.

Update hari Sabtu

Kuku kaki dah tertanggal semalam. Tengah bergolek-golek atas katil main Words By Post dalam phone (ini game macam Srabble), tetiba terasa dia terkeluar. Kemudian cepat turun ke bawah untuk tunjuk ibu jari kaki kanan yang dah tak berkuku pada Hasnol dan Hafidz. Looks pretty weird though. Baru saja makan ayam panggang dan daging rendang. Hasnol […]

Kuku Kaki : The Sequel

Ingat tak cerita fasal kuku kaki hari tu? Bangun pagi semalam tetiba rasa lain macam. Rupanya kat permulaan kuku kaki kanan tu dah kerinting sikit (if that’s the right word to use it). Ni tengok balik, dah nak tertanggal dah kuku kaki tersebut. Wah, amik masa dalam 2 bulan juga dia nak tanggal. Dan mujur […]

Semusim

Sekali sekala mood jiwang In another life, you would be my girl Lompat kepada mood tidak jiwang Hey, young homie what you tripping on Looking at life, like how did I get it wrong Life’s too short, gotta live it long To my brothers and sisters when will we get along? Tetiba kembali kepada mood […]

Kotak

Dah bawak keluar 2 kotak dari dalam stor tadi. Dok fikir juga barang apa yang aku nak pack kan, tapi macam tak banyak sangat. Banyak benda yang aku nak bawak balik ialah barang-barang yang jadi memento selama duduk kat sini. Sebahagian yang lainnya aku nak jual. Budaya orang Malaysia kat sini, selalunya diorang freecycle, bagi […]

Marilah pindah

Pagi tadi tolong Abang Amir angkat barang ke atas kontena. Dia dah nak balik akhir bulan ni. Barang-barang dan kontena Ammar, anak abang Amir yang sudah muncul beberapa kali di dalam blog ini.     Well, aku dah nak balik bulan depan. Satu barang apa pun aku tak pack lagi. Well, tiga empat bulan lepas […]