Runkeeper

Kalau korang ada smartphone, bolehlah cuba Runkeeper. Dia dapat detect guna GPS, laluan yang kita lari dan bagi detail tentang larian kita. Yang bestnya juga, kalau pakai iphone, boleh buka muzik pada masa yang sama, dan setiap 5 minit, dia akan bagitau dah berapa kilometer kita berlari, juga berapa halaju purata larian tersebut.

Kalau klik pada gambar di bawah, korang boleh masuk ke page Runkeeper. Lebih detail lagi.

Dan maybe diorang track dari google, dia siap bagitau lagi ‘elevation’ (yang graph hijau kat bawah). Very nice. I love it!

Semalam, sebelum jumpa supervisor, decide untuk lari sikit walaupun cuaca sejuk. So sempatlah dapat 3 km lebih. Average speed : 8.88km/h. Not bad. Lemah sikit stamina bila sampai kawasan berbukit dan Durham ni memang sangat berbukit.

So yeah, go and run people!

Next time nak buat route ke Tesco Extra pulak. Lepas abis run boleh terus gi shopping barang-barang dapur :)

Oh, on a different note, lagu ni best

Boleh dimasukkan dalam running track


One Response to “Runkeeper”

Leave a Reply

See also: