Rocket

Hey hey. Selepas entri yang menekan jiwa semalam, aku mahu share satu lagu yang best. Seperti biasa aku selalu juga korek-korek lagu pop selain daripada lagu-lagu yang hits di carta. Kat UK ni ada satu boyband The Wanted (yang mana aku pernah random browse blog orang Malaysia, ada juga orang-orang Malaysia yang kenal. Boyband era reminded me of my secondary school life. Sebab time tu BSB, Westlife, NSync sangat popular.

Selalu teringat time-time dalam makmal sains, sementara nak tunggu cikgu datang, aku bawa lirik lagu dan kitorang bebudak laki nyanyi reramai sambil ambil part. Keke. That’s like 10 years ago! I’m old. Old, but young at heart. Keke.

Zaman matriks ialah zaman rock. So sudah mula melayan The Calling, Creed, Linkin Park. Avril Lavigne dan Michelle Branch pun tengah popular waktu tu. So,kalau tetiba sekarang ni dengar lagu 6 Feets Under, akan teringat time kat matriks.

Anyway… since then, the music era has changed. Aku selalu rasa yang banyak juga artis UK yang ada lagu-lagu yang best, tapi orang Malaysia tak dengar lagu tu sebab diorang tak release kat sana. Anyway, semalam, sambil-sambil membaca lirik (sebab aku ni lemah sikit nak catch words sambil dengar lagu, cepat sangat otak menerawang ke benda lain), aku terperasan lagu ini sangat best. Melodi – I like it, but as well as the lyrics.

Sangat susah kot zaman sekarang ni nak cari lagu-lagu pop yang liriknya sangat bermotivasi. Conform untuk aktiviti sekolah kak aku tahun ini, aku akan jadikan ini sebagai main song untuk diorang, sebab lirik dia yang membina.

Especially pada adik-adik yang sedang belajar, bolehlah jadikan ini lagu tema time sebelum study:)


Leave a Reply

See also: