define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2012 January - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘January, 2012’

Duck

Dok mengedit video DUCK weekend lepas. Bangun hari Ahad, gi kelas dancing. Balik tu sambung edit. Adalah video ni yang aku buatkan untuk Durham Uni Charity Kommittee. Video interview exec diorang. Ni boleh dijadikan portfolio di masa akan datang. Full video tak upload lagi Youtube sebab nak tunggu diorang sendiri yang upload. So aku upload […]

Take You Down

Rumah aku unfurnished. Dalam bilik aku ada almari yang memang dah ditinggalkan dari tenant lama kot. Yang bestnya sebab pintu almari yang yang tinggi dia dari lantai sampai lepas kepala aku ni bercermin. So, kira besar jugaklah cermin ni sebab boleh nampak satu badan. Jadi salah satu perangai buruk sejak kebelakangan ini ialah buka lagu […]

The One That Got Away

Mula suka lagu ni lepas dengar Alex Goot punya cover. “In another life, you would be my girl, we keep all our promises, be use against the world” Haruslah orang-orang yang jiwang macam aku ni ala-ala touch dengar part ini. Maka mulalah terjemah. And here we go. Walau bagaimanapun, harus ditekankan bahawa lagu ini TIDAK […]

Swelling

Previously on Amri’s life…. Bersemangat pergi main Frisbee hari Sabtu hari tu. [Or click here] walaupun suhu di paras beku iaitu 0 darjah. Akibatnya… [Or click here] Dan oleh kerana masih tidak lega pada hari ini iaitu hari Selasa… [And click here] Dan selepas pulang ke rumah dan memaksa Hafidz mengambil gambar untuk menampakkan jambang […]

Random

Highland Cow Kelmarin (yesterday, not last 2 days) bersembang dengan Hasnol. Sebab Hasnol pun buat bidang yang sama, so dia fahamlah pressure etc etc. Lepas tu melalut bersembang part acknowledgment dalam tesis. Aku kata, ‘wouldn’t it be nice to write ‘I love highland cow’ in the section’ Hasnol setuju, and kinda dare me. I probably […]

TV

I do watch a lot of tv. Selalunya time makan. My choice of show – selalunya realiti-tv. Even Fear Factor pun aku tengok time makan. Tapi selalunya sempat habis makan sebelum masuk 2nd stunt yang makan pelik-pelik tu. Episod 4 hari tu, dia punya stunt, kena pindahkan ular guna mulut dari satu tong besar yang […]

How do I top that one?

Selepas entri tentang highland cow yang menarik perhatian ramai itu, aku tertanya sendiri, ‘how do I top that one?’ Bagaimanakah untuk pastikan entri ini lebih best, sehingga memaksa Halim memparody entri tersebut. And the answer is simple. Don’t. Don’t even try. Kadang-kadang entri yang menarik perhatian itu datang sekali sekala. Yang selebihnya, bila ditulis dari […]