Posts from ‘January, 2012’

Bakal rindu kamu

Angin ini bisa bawa ku ke mana ya? Sunyi saja kamu tika malam-malam begini Tiada bunyi kecuali mereka yang menari Kadang terlentang di jalan tiada yang peduli Turun hujan ais buat aku beku Darah di tangan sudah biasa Luka juga di kuku kakiku Di bawah selimut ku tutupkan mata Jauh dari pandang mata manusia Diam […]

Kuku Kaki

Ingat tak cerita kuku kaki aku yang tercedera dek kerana bermain Frisbee pada suhu 0 darjah? Ya. Dok main gak Frisbee sejak kebelakangan ni, dan Alhamdulillah, dah semakin okay. Walaupun nurse tu kata kuku tu akan tercabut, dan kemudian diganti semula, tapi tak tercabut pun, dan boleh nampak ada line kuku baru di bahagian permulaan […]

Colour of my life

Baru lepas telefon mak. “Lama dah tak telefon mak ya,” aku kata. “Dah berbelas hari dah.” Terus rasa bersalah sebab mak kira lagi. Kadang-kadang terlupa plus tak ada cerita menarik untuk dikongsi. Telefon tadi sebab nak menceritakan fasal debat semalam. Excited cerita kat mak sebab anak dia diacknowledge best floor speaker walaupun ada mat saleh […]

Ban the burqa

Entri ini didedikasikan khas untuk Husna dan Sabrina Ini baru balik dari debat ‘This House Would Ban The Burqua’ yang dianjurkan oleh Durham Union Society. DUS ni macam kelab debat sinilah, tapi it goes beyond that sebab diorang ada banyak connection dengan orang-orang penting. Event-event diorang pun banyak libatkan orang-orang penting. Yang hari ni pun, […]

Rumour

Cerita rawak satu Dok suruh Naz tunjuk map larian (yang guna runkeeper tu). Saja seronok tengok. Maybe sebab I’m geeky like that. Bila ada benda-benda yang ditanda dalam map, atau kalau dicartakan, atau diangkakan dan diperatuskan, rasa lebih puas melihat. Tapi, bebenda yang memang kuantitatif lah. Bila bab-bab kualitatif ni, aku geram sikit orang cakap […]

FAQ (Youtube related)

Ada beberapa orang yang bertanya soalan berikut. Jadi, buat satu entri untuk ini 1. Guna program apa edit video? Edit video guna Adobe Premiere Pro. Program ni agak kompleks, so kepada yang mahu mencuba, gunalah program yang simple-simple dulu macam Windows Movie Maker. Bila dah dapat vibe dia, baru guna yang lebih advanced. Premiere Pro […]

Lego House

1 Kepada rakan-rakan lelaki yang dikasihi, termasuk tetapi tidak terhad kepada Fariz dan Pingu Toha Tu video DUCK yang full yang aku cakap. Kaih teka yang mana satu budak pompuan yang aku kata gegedik sopan tuh. Dan dapatkah korang teka dalam 20 saat pertama? Keke Baru dapat email dari one of the girl dalam video […]