Sigh

It’s kinda irony that the one that makes me feel slightly homesick is when I’m thinking of my nephews and niece.

I said irony sebab selalunya rindu mak. Tapi sejak aku sudah tua ini, dapat kawal rasa rindu di dada.

Anyway, maybe I used the word ‘irony’ wrongly but never mind.

Rasa tak best pula selepas gatal-gatal mempromosi diri untuk pertandingan MAS tu (walaupun masih nak suruh korang vote). Anak-anak menakan aku pakat-pakat share juga link tersebut di wall diorang. Tapi rasa touching sebab diorang punya ayat betul-betul nak suruh aku balik.

The thing is I don’t wanna go back. Well, not until I finish my study here. Should be soon though. Should be soon enough.

Dan rasa sedikit bersalah lagi sebab Najla hantar mesej tanya

“kalau paktam jadi rank ke sepuluh lepas abis tarikh,boleh balik hari rabu tak?”

Aww.. they really want me back home that badly?

I said ‘no’. Sebab memang terma dan syarat kalau menang pun, dapat tiket tu tahun depan.

Dia balas “alaaaa…… huhuhuhu¬† );:'(

Adeh adeh.

Kaih, kaih, sapa nak sponsor tiket aku balik time diorang tengah dok cuti Krismas nih?

Kalau takde nak sponsor, apa kata tolong vote??

http://apps.facebook.com/masflymethere?id=dstzxg5ou4


4 Responses to “Sigh”

  1. kak dijah pengomen ke 100 says:

    Sayu pulak rasa soalan Najla tu. Semoga Mamai juga merindui cik jahnya seperti itu suatu hari nanti :’(

  2. Naz says:

    Aww….. ciannya kat anak2 menakan hang..

  3. Amri says:

    Kak Dijah, kalau duduk jauh2, boleh la rindu camtu. Try duduk dekat2…. :)

    Kak aku cakap diorang dok rally kawan2 diorang suruh vote aku. Macam pilihanraya la pulak

  4. WaReMoN says:

    Err, yes. Ang bleh guna “irony” kalu ang dlm situasi di mana ang rasa anak sedara ang sepatutnya bukan punca rindu, spt diorg tu spoiled brat ke, nakal berlebihan dan menyebabkan ang benci, tp akhirnya tanpa sebab apa2 ang rindu gak.

    e.g.: “aku rindu plak anak sedara aku, tp ironically diorg ni la yg merosakkan Wii aku”

Leave a Reply

See also: