define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2011 December - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘December, 2011’

Amri – Ini Langkahku (Malay Version of Moves Like Jagger)

Menggapai bintang kan ke puncak Jauh di hati ku mencari Di saat ini berlayar pergi Ke esok hari Kawal dirimu Dan kau tunggu Tiba masanya Ku bermula Jangan sekali Terasa sangsi Sebentar lagi Ini langkahku [Chorus:] Biar saat kan berlalu Tiba masanya kau tahu Inilah caraku Kau lihatlah gerakku Dan gerakku caraku Walau berputar dunia […]

The One That Got Away

Sila tekan play sambil-sambil baca entri ini. Lapar. Tapi biasanya time lapar ialah time yang best untuk menulis. Bila perut kenyang, rasa malas nak buat apa pun. Tadi pergi gym. Lari. Dah lama tak lari. Sedap juga lari kali ni. 4km dalam 30 minit. Well, boleh laa.. Aku jarang lari. Sebab berlari ni burn kalori. […]

Inilah Langkahku

Hey hey. Video dah siap. Check it out. Phew, so far komen yang dapat agak memberansangkan. Sudah pun menyuruh anak-anak penakan supaya tidak tunjukkan kepada wan dan opah mereka, bagi mengelakkan mereka melihat anak mereka yang terkinja-kinja menariĀ  sedang dihantar ke sini untuk belajar Tapi kan, lagu ni dah melalui proses penyulingan dah. Cer tengok […]

10 minit

10 minit untuk update blog. Perut tengah lapar. Mushroom burger tengah dipanaskan dalam ketuhar. Tempohnya 20 minit. So, lagi 10 minit bolehlah turun bawah, dan kalih sambil lagi 10 minit tunggu di dapur, sambil basuh pinggan segala. Sampah pun kena dibuang. Sekarang ni tengah render lagu Moves Like Jagger Malay Version. Yang final version punya […]

Negatif Lima

Minggu lepas ialah minggu yang aku tak sabar nak tunggu hari Jumaat tiba. Well, life sebagai student research, taklah kisah sangat fasal hujung minggu. Sebab kadangkala kena juga buat kerja. Tapi dek kerana Research Day, ditambah deraf yang patut dihantar hari Khamis, tapi ngelat hantar pagi Jumaat, membuatkan aku tak cukup tido, dan tak sabar […]

Sigh

It’s kinda irony that the one that makes me feel slightly homesick is when I’m thinking of my nephews and niece. I said irony sebab selalunya rindu mak. Tapi sejak aku sudah tua ini, dapat kawal rasa rindu di dada. Anyway, maybe I used the word ‘irony’ wrongly but never mind. Rasa tak best pula […]

Fear

Mula-mula pengumuman. Fear Factor is back! Sebenarnya taklah berapa follow sangat season yang akhir-akhir tapi seronok juga kalau dapat tengok balik. Semalam tengok episod 1, malam ni later, lepas buat slides, nak tengok episod 2. Baru tersedar yang meeting rupanya hari Jumaat. Lega sedikit. Hari ni (which is later today, sekarang pukul 2.31 pagi) ada […]