define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Christmas Eve - Pagi Hari di Durham

Christmas Eve

Dah Krismas di UK.

Sebenarnya tahun lepas pun kat sini juga, tapi relaks ja. Krismas ni – masa untuk menyimpan barang-barang makanan dalam rumah sebab kedai tutup 2-3 hari. Tesco Metro dekat rumah, hari Selasa baru buka balik. Tapi rasanya Tesco Express buka awal sikit kot.

Dan tahun ni tetiba rasa lonely. Sentap sikit. Maybe sebab sejak hari tu dok bercampur dengan orang-orang UK – bebudak Frisbee, bebudak dance, bebudak Ustinov.. Even bebudak Malaysian soc pun, ramai Chinese yang sambut Krismas atau balik Raya.

So, salah satu perbualan cliche bila berjumpa dengan diorang, diorang tanya balik kampung tak cuti ni. Bila cakap tak, diorang mula buat ayat kesian.

Padanlah time raya, orang-orang kat Malaysia lagi dramatik sebab tak dapat balik beraya. Agaknya effect sama macam time Krismas sini kot. Dan padanlah time raya, aku tak rasa sedih-sedih sangat sebab tak ramai orang buat nada kesian bila tak balik beraya memandangkan orang-orang Islam kat sini pun sesama raya kat sini.

Anyway…

Sejak dua tiga menjak ini, aku terjumpa video-video lagu yang sangat memberi kesan. Well, either the lyrics or both – combination of the lyrics and the video. And seriously I haven’t meet Mahadi for so looong. And this is actually kind of conversation that we have when we meet.

Oleh kerana tak jumpa dia, maka luah di sini.

1. Pink – Perfect

Lagu ni first time aku dengar waktu dalam The Voice, tapi video dia baru aku tengok dua tiga minggu lepas. Very great storyline. Sangat meninggalkan impak. Sangat relate-able.

I was talking this to a fellow friend. Agaknya jadi lumrah untuk mahu rasa lawa di mata semua orang. But why does it matter? In the end of the day, you only need one person to feel that you are beautiful. And aren’t we lucky, that we are surrounded by friends and family who never care much of how we look, but still love us for who we are.

Well, that’s my 2 cents.

2. Katy Perry – The One That Got Away

I guess it’s nice to see Katy Perry being vulnerable. And come on.. ‘the one that got away…’ that’s probably cliche but something common in our life? :P

3. Ed Sheeran – The A Team

Ini lagu tentang seorang perempuan homeless/pelacur. Give it a look, and perhaps we appreciate more of what we got?

Oh, btw, The A-Team tu merujuk kepada kelas drug dengar katanya. Funny sebab ada sapa ntah upload lagu ni kat Youtube sambil letak gambar .. sapa nama minah Harry Potter tu.. ah, Emma Watson. Sangat tidak memahami lirik lagu. Keke.

Oh, my favourite lyric should be:- ‘The worst things in life come free to us’, which is in reference to death.

Anyway…


Leave a Reply

See also: