2012 Expectation

Membaca Nawal punya goals for the month. See, I am not that goal-oriented. Or actually, my only goal at the moment is writing my thesis and finish it up as soon as I could!

Tiba-tiba teringat pula pada sorta predictions yang aku buat dulu-dulu. Check balik, rupanya last sekali aku buat ialah tahun 2009 (di sini: Last Year Prediction). Mula-mula mahu balas komen Achik. Achik… achik jemput saya dulu sebelum saya jemput Achik. Hehe.

Anyhow. Let’s see how goes for next year. Or I should say, what I’m expecting to happen to me in a year time. Bukan goal. Expectation. Jadi aku rename ‘expectation’ daripada ‘prediction’. Well, it’s still a predict, but probably what I’m expecting to happen but may or may not be a goal.

And the result? Let’s put on the calendar so that I’ll check back this entry next year on December 1st.

Done.

Nombor 1

Finish my study in Durham and working in USM
This is a goal. And it’s kinda agreed upon way back when I signed the contract. So be it. And hopefully this one happens.

Nombor 2

Have my own crew
Okay, this might sound funny. But I really wanna have my own team and keep making this video on Youtube. I would imagine something like ‘Amri and the crew’ kind of thingy. Ain’t sure what kind of video I’ll be making. Kalau jadi nak buat acapella group dan Halim joins in, of course dia tak setuju namakan ‘..and the crew’ kan, ala-ala mencapap seorang diri. This is what I hope to have. Not a goal.

Nombor 3

Back to Durham or at least UK for a break
Tak balik lagi Malaysia, sudah plan untuk datang balik UK! Secara jujurnya, aku terasa dalam satu limbo. Mahu benar balik Malaysia, dan sudah agak bersedia, tapi pada masa yang sama terasa yang aku akan rindu balik pada UK. Well, come on, pergi KMPP setahun pun, balik rumah, terus tersentap kesunyian sampai mak aku risau dan suruh keluar rumah untuk bersosial; inikan pula dah 3 tahun kat bumi penjajah ni sampai buat masa sekarang, tak pakai sarung tangan pun boleh tahan dalam suhu atas 6 darjah.

Nombor 4

Doing tuition at my sister’s school
Gilalah. Semua expectation berkisarkan aku yang sudah balik ke Malaysia [risau sekejap]. This is a reminder! Sudah berharap yang bila balik ke Malaysia, mahu buat tuition kat sekolah kak aku. Let’s hope this one happens, or if it’s not, next-year-Amri, you better be feeling guilty for not doing what you had in mind for few years now!

Nombor 5

HOP/Pumpkin Race is back
Aktiviti kat sekolah kak aku yang aku buat selama 7 tahun berturut-turut, tapi tahun ni tak buat sebab tak sempat.

Nombor 6

Have my own song instrumentally done by a professional
Whoa, this is a wishful thinking. But somehow I think it could happen. So, let’s see.

Nombor 7

Have a trip to China with my parents
Kalau ada rezeki habiskan study, rasanya takkan bawa mak dan ayah aku datang balik ke UK. For two reasons – first, mahal, dan abah dan mak dan pernah sampai UK waktu konvo kat Brunel. Second, sebab kalau aku ada duit lebih pun, hendak bawa abah pergi China sebab abah dari dahulu selalu cakap dia teringin hendak ke China. Plus, kan dah ada AirAsia?

Nombor 8

Mountain climbing in Malaysia!
Sekarang ni my sis and bro and their family memang tengah sakan mendaki gunung. I think I’ll be in once I’m back home.

Nombor 9

Play Frisbee still!
… and not just throwing between two persons. I mean, like what I’m playing now. Tapi tetiba rasa macam that’s probably not gonna happen. Malaysia? Frisbee? Football is probably a yes :( Oh, to reiterate, I should say ‘not gonna play Frisbee anymore’. Aww, that’s kinda make me feel sad.

Nombor 10

Rejoining debate?
I kinda have a feeling that I would not. Entahlah. My gut feeling tells me that I might go for few meetings but then stop. That’s what I think. I may be wrong and still crazy about debate like I used to.

Nombor 11

Gym still
Hopefully this is still true. And harap-harap dengan makanan di Malaysia yang berkalori tinggi, mampu melepasi 60kg dengan sangat mudah. Tadi timbang 59kg lebih.

Nombor 12

Be a cool lecturer who hang out with their students
Oooh, dah bajet habis study dah nih. Haiyoh haiyoh. Well.. hopefully. Maka, applylah ke USM. Mungkin anda boleh menjadi salah seorang pet student saya. Er… Boleh???

———-

I think that’s it. That’s what I think might be happening to me next year, which is a mixture of hopes, dreams, goals and guesses. I dropped out the over-thinking about my personal life. Whatever happen, happen; and you, my dear readers, should feel the same way too.

And I do not call it goals (like Nawal does) because I’m going to wrap up this notes and keep it in my pocket, and open it up again next year. Oh, except Nombor 1, that is my priority at the moment.

AND, where do you think I’ll be and what do you think I’ll be doing in a year from now??

Leave it in the comments ;) [hah, siap kenyit mata lagi]


17 Responses to “2012 Expectation”

  1. kak dijah pengomen ke 100 says:

    SUKA!!!!!!!!

    Sudah terpahat dalam minda akak Am akan balik ke USM dan akan terus bergiat aktif dalam pembikinan video yang lebih hangat dan sensasi. Go go go Amri!!! *lompat ala2 fangirl*

  2. okokok. atas sebab ku akan menumpang popularity hang, ku sejutu dengan nama ‘Amri, Halim & the rest of the crews’. tapi ntuk lebih catchy, maybe bley pakei The Capaps.

  3. Amri says:

    Taknak capaps! Bunyinya sangat weird!
    Apa kata Amri, Halim & etc. Sangat keji kan?

  4. kak dijah pengomen ke 100 says:

    KENAPA PINGU YANG ALA2 KPOP?

  5. Amri says:

    Ooooh, I kinda love it ‘& The ETC’

  6. kan? kelessssssssssssss je bunyi. catchy pun catchy. so seme sama rata.

  7. Naz says:

    Tompang populariti pingu dan lutfi ramli sat… *nanges!

  8. harus lah belajar bertari2 mcm max 24/7 n gula2. pastu vidio klip siap 2 thn kemdiannya~

  9. nadia says:

    akan jd pensyarah di usm.. dan saya kan menjadi peminat no satu di usm dlm kalangan student sbb saya di usm kini.. lol! dan nak join crew blh? hehehe..

  10. Amri says:

    Pingu, harus aku buat video menari2 lebih awal untuk menyaingi kumpulan yang hang sebut itu…

    Nadia, sesi audition untuk rancangan ‘Amri is looking for The Crew’ akan diumumkan kelak.

  11. kak dijah pengomen ke 100 says:

    Habislah meroyan semua fangirl Amri nak balik Malaysia!!ahaks

  12. Achik says:

    lama xmelawat blog nie..
    Achik always happy bila baca post kat sini :)

  13. nzard says:

    what about amri, halim et al….? ala bibliografi jurnal gitewww

  14. nurulhuda says:

    NO 12..its cool….
    ada sorng lecturer(Dr) di universiti malaysia terengganu.. adalah bekas pelajar Durham.. sbabkan dia masih bujang..so, he’s always hangout dgn students..mostly postgrad students..
    siap, students ajak makan kat umah diorg if weekend diorg masak untukmkn rmai2..

    byk aktiviti yg diorg buat..

  15. WaReMoN says:

    Huh, mungkin ang akan jadi duta USM ke universiti luar negara (spt UK) utk cross-site studies :D

Leave a Reply

See also: