Posts from ‘December, 2011’

Kera

So my mom saw the video. Moves Like Jagger Malay Version. I asked my sister what did mom say. My sister said, ‘She said you were jumping like a monkey’, which later she told me that mom was fine with it, but that was her comment. Kak aku cakap dalam BI untuk mengelakkan mak aku […]

Rawak time winter

That awkward moment when… Kadang-kadang pelik bila orang guna ‘that awkward moment when…’ punya ayat time-time tak awkward. ‘That awkward moment when I thought I bought bananas but I didn’t’. Awkward kah? Lupa saja… Kamu Dua tiga post lepas yang tajuk Kamu tu sebenarnya nak bercakap fasal ni, tapi terpusing topik lain pulak. Oh, aku […]

Soalan dari Madad

Soalan dari Madad dalam komen entri lepas Br. Amri, I actually got an offer to further my postgrad.study at Durham University, nxt year. Best x study kt Durham? Mula-mula jawapan formal Saudara Madad, Durham University adalah salah satu universiti yang mempunyai reputasi baik di United Kingdom. Dalam era globalisasi yang tidak mengenal sempadan (tetiba), belajar […]

Kamu

Kadang-kadang stalk FB anak menakan aku. Well, dah terpacul kat Newsfeed. Anak menakan aku yang perempuan, er… Darjah 4 atau 5, ada buat group dengan kawan-kawan perempuan dia. Dia letak poll ini dekat group tersebut: “Awak rancangkan warna tema apa sewaktu perkahwinan awak nnti???????” Wah wah, dah plan dari sekarang warna tema. Aku sengih besar […]

Fastfood

Ini cerita fast food. Memandangkan cuti Krismas 2-3 hari, kedai tak buka, jadi semalam beli ayam goreng dari Dixy Chicken di Newcastle. 6 ketul semuanya. Maka aku minta bahagian thigh dan drumstick. Bila dia kasi, dia kata takde bahagian yang aku minta. Dah bayar, dan nak balik, so aku setuju sajalah sebab dengarnya macam ada […]

Christmas Eve

Dah Krismas di UK. Sebenarnya tahun lepas pun kat sini juga, tapi relaks ja. Krismas ni – masa untuk menyimpan barang-barang makanan dalam rumah sebab kedai tutup 2-3 hari. Tesco Metro dekat rumah, hari Selasa baru buka balik. Tapi rasanya Tesco Express buka awal sikit kot. Dan tahun ni tetiba rasa lonely. Sentap sikit. Maybe […]

Sesaran berbeza tapi jarak sama

Mula-mula part tuh. Sentap sikit sebab rupa-rupanya salah benda yang dimaksudkan. Dalam kepala otak aku, aku terkalih sesaran dan jarak. Itulah masalahnya bila tak merujuk pakar terlebih dahulu. Hasilnya, benda yang belajar time Form 5 dan matriks juga first year uni sebab amik satu Physics paper, telah dilupakan. So, aku sebenarnya nak cakap jarak berbeza, […]