Recaps

Macam hendak upload gambar. Tapi rasa malas pulak.

So, tulis sahaja-lah.

Hari ini menghabiskan makanan yang ditapau dari sambutan raya semalam. See.. see… kalau kat Malaysia mana nak boleh tapau-tapau makanan raya kan? (kecualilah kalau pergi rumah adik beradik/sedara mara).

Sementara pasangan suami isteri di Durham tengah rancak main sukaneka hari raya, aku dan Iskandar pulun kaut makanan masuk dalam bekas. Mujur juga tadi aku ada bawa bekas plastik yang cadangnya saja nak dibiarkan orang guna. Last-last sendiri guna.

Petang tadi makan nasi, malam sikit makan bubur kacang (round 2, semalam dah makan). Tapi sekarang (3.58 pagi), dah terasa lapar balik. Mahu turun bawah dan buat mi goreng sekejap lagi.

Kali ini raya sangat meriah. Well, sebenarnya raya puasa hari tu pun meriah jugak.

Habis solat raya, kitorang pergi bergambar-gambar. Well, sebenarnya termiss solat raya sebab diorang mula awal dari sepatutnya. Dek kerana masalah teknikal (yang tidak perlu diceritakan, dan bukannya disebabkan bangun lewat); tersampai lewat sikit. Plus hari Ahad tak best sebab bas ke Howlands Farm di mana solat raya berlangsung, takde. Aku, Hafidz dan Iskandar amik teksi.

Lepas abis solat raya, kitorang pergi rumah terbuka kat Bowburn. Lepas tu petang sikit, sambutan orang Malaysia kat Keenan House.

So, okaylah. Kira lagi meriahlah berbanding orang-orang yang kat Malaysia yang lepas solat raya, balik rumah tengok tv… kan?

Hehe.

Sambil-sambil browse FB hari tu, adalah ternampak status-status yang seperti menyayat hati. Aku seperti… motip?? Dapat berhari raya kat Malaysia ~ kan ke best tuh. Well, saying that, it’s a bit unfair for me to judge people that easily.

I talked to my sister, one thing that amazed me was probably the fact that I went all tough about this whole separation thingy, which is totally opposite of what I used to feel. Pssstt.. if you wanna know, I did went to a boarding school for a week when I was in Form 1. Pastu balik rumah duduk sekolah kampung sebab nak duduk bawah ketiak mak. Lepas PMR pun still stay kat sekolah yang sama sebab taknak dok asrama.

KMPP was my first time being away from family but KMPP was awesome sebab takyah kemas katil. Katil dan bilik boleh dibiarkan bersepah, maka jiwa tidak tertekan kerana tidak kena push untuk kemaskan bilik.

Anyway…


4 Responses to “Recaps”

  1. Nurhanis says:

    hahaha..kelakar..tak nak duduk asrama..same goes here..lepas spm baru la duduk jauh2..bkn jauh sikit2..jauh banyak2..
    Salam Aidiladha sir :)

  2. Amri says:

    Selamat Hari Raya Anis :)

  3. Amalina says:

    Lutfi, kat malaysia best tau:)

  4. WaReMoN says:

    aku di hari raya terponggok di rumah saja.

Leave a Reply

See also: