define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Birthdays - Pagi Hari di Durham

Birthdays

Hari ni birthday mak aku. 7 November.

And guess what, aku baru teringat, semalam ni juga birthday aku rupanya dalam kalendar Hijrah!

Terus call mak untuk buat pengesahan. Tadi dah call, tapi mak aku tido, so bersembang panjang dengan kak aku.

Mak aku memula ingat yang aku lahir sehari lepas raya haji. Tapi kak aku dan ayah aku potong bagitau yang aku lahir time raya haji. I said, ‘kenapa tak pernah rasa nak bagitau?’

‘Lupa,’ kak aku cakap.

Wah, kejam okeh, dah 28 tahun (umur kalendar Hijrah), baru dapat pengesahan yang aku memang lahir time raya haji. So, rupanya tetiap tahun bolehlah buat double celebration from now on.

So, happy birthday to my mom and happy belated birthday to me :)

BTW, host mother aku di Jepun pun lahir 7 November juga. Such a nice coincidence, aite?

Semalam ~ hari raya disambut dengan penuh meriah. Banyak juga gambar diambil, tapi nantilah upload. Nak Subuh, pastu sama ada nak tido atau buat programming sikit.

Sementara tu, tengoklah gambar di bawah…

Fesyen hari raya tahun ni. Bergambar kat dapur rumah Iskandar sementara tengah tunggu dia bersiap nak gi raya.


6 Responses to “Birthdays”

  1. jurutaip says:

    happy belated birthday,amri…
    salam aidiladha juge..:)

  2. Arabella says:

    macam retis nasyid..huhu

  3. kak dijah yang menghilang says:

    teringat kumpulan Saujana yang nyanyi lagu keluarga bahagia!ahaks

  4. *bernyanyi lagu ibadah haji mashed up happy bestday secara acapulco*

  5. Naz says:

    Happy birthday, Am! Stay cool and awesome k!

  6. Amri says:

    Selamat Hari Raya semua (ala-ala balas seperti retis)

    Kak Dijah, kalau tak pakai kepiah, terus macam nak pergi parti :P

Leave a Reply

See also: