Posts from ‘November, 2011’

Me-say-day-o

Ini baru entri yang mengeluarkan perkara-perkara yang bermain di kepala. I – Ahmad Aku baru hantar email untuk Research Day yang akan berlangsung dua minggu lagi. Hari tu dah ada dah. Ni ada lagi. Dah supervisor suruh hantar, maka selaku anak didik yang baik, hantar lah. Ya lah kan, dah dia boleh cool jer fasal […]

Semusim

Sekali lagi tajuk yang takde kaitan. Semalam DUMAS (Durham Uni Malaysian Society) buat social gathering. A bit belated raya and Deepavali. Aku performed la lagu raya yang multi-language tu, pastu aku adapt lagu My Favourite Things (Sound of Music) kepada mode orang-orang Malaysia (takde dalam my Youtube channel) dan juga lagu Soul Sister Malay Version. […]

We found love

Nota awal: Tajuk takde kaitan. First part: Soal jawab tentang melancong salam encik lutfi.. maaf mengganggu..erm nak tanyer pasal euro trip, i saw ur video on euro tour..so nk tanyer pasal accommodation erm kt sane, how do u find cheap places to stay? what ir ur range of prices? i am going with 3 other […]

Lumiere

Entri ini didedikasikan kepada Kak Dijah Armidale kerana berjaya meninggalkan komen ke seratus dalam sesi merapu-rapu di Facebook. Peserta berjaya mengalahkan penyaingnya iaitu Firdaus dan Halim. Syabas diucapkan. Oleh kerana ini entri dedikasi, maka penulis mula-mukla bercadang untuk menulis entri yang menjadi kesukaan pemenang iaitu entri berbaur royanan. Namun begitu dek kerana satu event dua […]

Strolling around Europe

Selepas 2 tahun berbagpacking, barulah siap editing video yang aku panggil ‘strolling around’ ini. Well, Nawal call herself and her friends as jumping travellers. Me ~ probably strolling around leisurely in the video below. Hafidz bagitahu yang dia minat video-video yang macam di bawah ni lagi berbanding video-video lagu. Well, first, there’s different target market. […]

Jangkaan

Ini bukanlah entri royanan. Oleh kerana tonasi suara tidak dapat didengar dalam penulisan, maka sila baca dengan nada yang penuh lemah gemalai. Ada rezeki, saya akan pulang dalam suku tahun depan. Ada rezeki, saya akan pulang dengan segulung ijazah pasca ijazah. Ada rezeki… Salah satu soalan yang saya seringkali dapat ialah berkenaan barang-barang yang hendak […]

Lima

1 Sindrom – terasa hendak tulis blog, tapi nanti mesti delete apa yang ditulis – datang lagi. Sudah nekad untuk post sahaja apa yang ditulis kali ini, walaupun rasa tak best! 2 Najla, adik Unik tanya, bila nak balik. Diorang dok rajin tanya bila nak balik sejak kebelakangan ni. Aku cakap tahun depan. Najla tanya […]