define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2011 October - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘October, 2011’

Lady Grey

Hari sudah makin pendek. Baru tahu dari Hafidz yang hari Rabu, memang takde kuliah waktu petang. Well… rasanya dah tahu, tapi lupa. Takde kuliah waktu petang sebab nak bagi laluan pada pelajar bersukan. Kenapa tidak bersukan pada lewat petang? Sebab hari semakin pendek. Pukul 6.30 (atau awal sikit) dah masuk Maghrib. Kalau ralit sikit Zohor, […]

Bro

I was talking to Amalina the other day. Kalau nak hang out dengan kawan-kawan, hang out lah dari sekarang. Takkanlah bila time dah nak balik, baru nak hangout. Lepas tu ala-ala sedih bagai. I mean, kalau dah memang hang out dari awal, lepas tu sedih bagai, itu okaylah. My point is simple, if you wanna […]

BKT

Belum Ku Temu ialah pet-project saya yang saya tulis pada masa lapang. Jujurnya saya akan tulis apabila terasa. Bukannya tika rajin. Tapi bila saat-saat emosi saya girang gembira, atau kacaunya jiwa atau sedihnya rasa, ataupun rindu membunga; saya akan mula bercerita. Cerita itu tidaklah sama dengan apa yang saya rasa. Kadang-kadang rasa gembira itu kerana […]

Nap

Tertidur sekejap tadi. Dah dalam pukul 10 malam dah pun. Terjaga balik pukul 12 lebih, dan terasa lapar. Dan mood-mood kesunyian. Boleh? It’s the feeling when I sleep after Asar in Malaysia. Ada artikel kah fasal efek kesunyian dek kerana tidur time-time begini? Dah try google: feeling strange when you wake up after napping, tapi […]

Street

Tetiba bangun awal hari ni. Well not really tetiba. Bangun sebab saja nak try Street Dance punya class kat DSU. Ini semangat hangat-hangat tahi ayam di awal semester. Mahadi knew me well about this one. Disebabkan Freshers Week, banyak persatuan buat taster session. So, bolehlah pergi try. Plus, kalau pergi time ni, agak best sebab […]

That’s the truth

Memula, ini lagu McFly yang aku dengar dalam kedai hari tu. Kalau sesapa yang minat lagu-lagu style boyband zaman 90-an, sila klik. Sure suka. Hari ni ada Freshers’ Fair dekat DSU. Adalah diorang buka gerai persatuan dan yang bestnya diorang kasi freebie macam pen, kalendar etc etc. Esok ada lagi. Akan pergi lagi, maybe, sebab […]

Rumour

Something happened yesterday made me think. Speculative statement of some people’s relationship although it may just be a tease, is up to no good. I am usually placed in the receiving end of it. As in, people will speculate of who I am with. But I’m a rather sensitive guy who easily discomfort by this […]