Nap

Tertidur sekejap tadi. Dah dalam pukul 10 malam dah pun. Terjaga balik pukul 12 lebih, dan terasa lapar. Dan mood-mood kesunyian. Boleh? It’s the feeling when I sleep after Asar in Malaysia. Ada artikel kah fasal efek kesunyian dek kerana tidur time-time begini?

Dah try google: feeling strange when you wake up after napping,

tapi banyak pula yang berbentuk diskusi berbanding artikel.

*

Tertekan gambar katak dalam Facebook. Haish. Sedikit meremang. Aku geli pada katak, dan reptilia sebab tekstur kulitnya. Cicak is okay though. Katak – sebab kalau dia lompat, sangat rawak.

*

Tadi dalam train dari Newcastle ke Durham. Disebabkan dah agak penuh, aku berdiri kat area pintu dengan beberapa orang lain juga. Sekali seorang minah ni bersembang dan bergosipan bagai nak rak dengan kawan dia melalui telefon. Mula-mula aku ingat aku ja yang terperasan. Disebabkan dia membelakangi kami, dan melihat arah luar, jadi dia tak perasan kitorang yang tepi-tepi tu dah mula tersenyum-senyum.

Tak tau nak kata senyum apa. Tapi gosip dia tu ~ agak over sebab menceritakan seorang perempuan ini yang keluar dengan lelaki yang dah ada girlfriend. Something along that line.

Bila dah nak sampai Durham, dan nak turun, ada sorang mak cik dengan anak lelaki dia dalam belasan tahun. Pun tersenyum semacam sebab mendengar celoteh dia.

Well, once in a while, you meet Gossip Girl in the real world. ‘You know you love me’. Keke.

*

I do not follow Gossip Girl. The so twisting love story of the characters kinda tiring me and a bit sad really. Do you they really to date each other? And ‘date’ is actually an understatement coz I do not want to use something more vulgar. And hey, that’s exactly what I heard from that girl on the train.

*

Mahu minum teh. Agaknya terdehidrasi, itu sebab bangun dan terasa macam tak best.


Leave a Reply

See also: