Frisbee

Tadi aku pergi training Frisbee. First time pergi. Semangat + nervous.

Hari ni diorang buat training kat indoor court. Dan aku sampai awal gak sebab naik bas yang awal sikit.

Mula training, kena lari pusing court and everything and I feel nice! Mana taknya, kalau zezaman dulu, lari pusing padang, mesti aku ketinggalan kat belakang. Sekarang dah boleh catch up.

Waktu baru belajar baling Frisbee (backhand dan forehand), sorang mamat senior (seniority Frisbee, bukan usia, haruslah aku tua daripada adik-adik nih) ni tanya sama ada aku dah pernah main sebelum ni. Dia puji sikit sebab style baling agak okay. Wah, terus teruja sebab aku mana ada skill sports.

Ada seorang minah saleh ni, 2nd year, first time main jugak, tanya kenapa aku tak pernah datang sebelum ni (sebab dia tahu aku dah final year). Aku cakaplah yang aku baru start training lari dan gym sejak setahun yang lepas (setahun lebih sebenarnya). Dulu tak berani nak join sebab sangat tidak fit.

And truly, I was enjoying the game. Dan bercadang Ahad ni nak pergi lagi training.

Semangat tak di saat-saat terakhir nih?

I probably do it wrong for the past few years. I need to make myself busy like this ~ so that I got more motivation to study in the meantime. But hey, I still got few months left and I’m gonna leave this place with a blast!


3 Responses to “Frisbee”

  1. dyla fadyla says:

    waktu2 final year ni la kite bru nk bz.. then when thinking bout thun2 lalu, rasa regret coz dah wasted time2 yg ada.. (^^,)

  2. WaReMoN says:

    weh, ang rasa sempat ke aku dtg jalan2 sana?

  3. Amri says:

    Dyla, takpe, lepas dah abis uni pun, kalau ada daya, boleh jer nak buat benda-benda ni.

    Fariz, aku takde masa kot nak bawa hang pi jalan-jalan.

Leave a Reply

See also: