define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Surprise - Pagi Hari di Durham

Surprise

Dua hari lepas, aku dengar lagu BSB – If I Knew Then

Lagu ni, dan lagu-lagu lain dari album This Is Us aku burn dalam CD waktu aku buat trip ke London bersama Hafidz, Kam, Mahadi dan Elly. Lama dah. April tahun lepas. Tapi dek kerana kereta yang kitorang sewa takleh main MP3, so kitorang end up play CD yang sama berulang kali. So, lagu If  I Knew Then ni sedikit catchy sebab asyik do mengulang ‘What I Know Now’ sampai Hafidz yang jadi co-pilot aku ketika itu pun terhafal part itu ~ part ‘What I Know Now’.

Maka aku pun tweet lah.

Aiseh, dengar lagu ni teringat Hafidz lak …

Semalam, aku terbangun dalam pukul 11 pagi, dan aku dapat mesej dari Hafidz. See, for most people, 11 pagi is ‘overslept’, for me is ‘terbangun’. Keke.

Salam. Ada orang ber-raya karang.

Aku reply dengan

What?

..sebab aku ingatkan dia salah hantar mesej. Then I realize it’s his UK number means that he’s back in UK?

Dan tup tup pukul 1 lebih, dengar suara perempuan bagi salam kat bawah which is emak si Hafidz. He, and his family were here! Mak, ayah dia, adik dia yang baru nak start degree kat London dan mak cik – mak cik dia, dua orang.

So, sedikit terkejutlah aku. Mujur jugalah ruang tamu tu aku dah panyapkan dua hari lepas.

Malam ~ family dia masak, dan kitorang makan kuih raya. That’s so darn cool. Tapi hari ni Hafidz hantar family dia balik ke London. Esok, baru dia datang balik Durham.

Oh, we talked about it. Me, Hafidz and his father.
Aku beritahu yang aku banyak belajar perkataan Brunei dari Hafidz. Tapi perkataan ‘panyap’ itu hanya aku dengar dari Syukri. Tak pernah dengar sekali pun Hafidz sebut.

And I said it actually to Syukri, but Hafidz reconfirm it. “Sebab aku tak panyapkan bilik aku”.

And we burst into laughters.

Good time.

P.S: Panyap = kemas


2 Responses to “Surprise”

  1. LadyWindsor says:

    hi..just found ur blog yesterday…nice and simple..great! ok saya dah letak link kat blog saya, boleh kan?

  2. Amri says:

    Sure can. Thanks :)

Leave a Reply

See also: