Upgrade

Pergi kedai komputer tadi. Ada satu kedai komputer kat Durham ni yang Indian Muslim punya. So, dek semangat kemuafakatan, sajalah pergi servis kat sana walaupun kalau korek-korek cari kat Ebay ataupun online, maybe boleh dapat murah lagi.

Beli cooling pad sebab abang aku kata maybe force shutdown yang berlaku pada komputer aku ialah kerana overheat. Dan juga aku upgrade memory. Daripada 3GB RAM kepada 4GB RAM.

Okaylah juga. Sekarang array dalam Matlab boleh support sehingga 10^8 (100 juta) berbanding 10^7 (10 juta) sebelum ini.

Semalam hari Ahad. Dan terjaga pun dah terlewat. Tak sempat ke Tesco. Eh, baru teringat yang Tesco city tutup pukul 5 hari Ahad! Aiseh. Ingatkan empat.

Hari ni dah stock up food. Dah beli 2 cheese cakes (maksudnya 4 slices). Satu yang new york, satu lagi yang vanilla new your. Juga dah beli belgian chocolate cream thingy.

Ala.. tak yah jeles-jeles. Kita ni selalu nak benda yang kita payah nak dapat. Korang terasa terseliur dengar cheese cake bagai, aku kat sini duk mengidam ikan temenung goreng cicah cili api.

Ahem, kita ni selalu nak benda yang kita payah nak dapat… that’s apply on other stuff as well…. :P

Hari ini bercadang untuk buat spageti dengan tomato sauce.

Sejak kebelakangan ni, masakan aku tak best. Seriously tak best. Mungkin hilang touch sejak Hafidz balik ke Brunei. Keke.

Anyway…


4 Responses to “Upgrade”

  1. nurulhuda says:

    duduk kat perantauan macam2 teringin..normal lah kan.. even duk local but bukan kat negeri sendiri pun..nk mencari kuih tradisional pun susah… so, kne jgak ah adapt dgn makanan negeri tu sndiri… well.. experience n memory gak tu..

  2. WaReMoN says:

    dah beli cooling pad tu, masih crash x?

    ang bleh check BIOS kalu dia crash lg. kalu ada overheat power trip warning msg maknanya betui la pasai overheat.

  3. Amri says:

    So far tidak crash, so probably overheating lah tuh

  4. tulip says:

    baru nak start berjelesan..

    sekali…opps! sentence seterusnya tidak membenarkan :X

Leave a Reply

See also: