define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Lime - Pagi Hari di Durham

Lime

Thanks for the responses of the video. It was such nice words I’ve been receiving.

And to fans who’s following me (gituh), share it on your Facebook, please! See, I didn’t even ask you guys to buy it on iTunes, or buy the merchandise or pay me some money. Just share it on FB? Yea? Yea? Dan tadi baru aku suruh Miza, kalau dia mau kan play ulang-ulang kali, play saja di Youtube. Supaya counter naik. Hehe.

Anyway…

Need to say a lot of thanks to the castmembers again ~ like Fariz said, for being so cool to wear baju raya di tengah-tengah bulan posa ini, dan juga menahan rasa sambil tengok kuih-kuih raya terbentang kat depan mata. Anak-anak Kak Zarina pun sangat sporting. Langsung tak nangis dan sangat comfortable depan kamera. Oh, baju raya ~ sekali lagi disponsor dipinjam daripada Abang Amir. Tahun lepas pun baju raya dia jugak.

Anyway… (again)

Ini adalah cerita tipikal aku di bulan puasa. Biasanya bila menjelang pukul 5 petang, aku akan mula untuk plan lauk apa hendak dibuat berbuka. Tapi biasanya bukan sahaja lauk berbuka, tapi juga menu untuk bersahur juga something to bite di antara berbuka dan bersahur.

This is a different experience of fasting here. Aku teringat, kalau kat USM dulu, dalam pukul 5 atau 6 keluar cari makanan berbuka. Lepas tu, pukul 2-3 pagi mula ke kedai mamak. Ah, indahnya dunia. Dan motip betul bila aku dengar orang komplen tak larat hendak melayan makanan bazar Ramadhan. Kalau dah tak larat layan makanan bazar Ramadhan, masaklah sendiri. Untuk klip video raya yang meminta simpati kerana kitorang takde bazar Ramadhan, sila lihat ini.

Oh, untuk hari ini, aku hendak masak mi goreng. Ada perencah mi goreng yang aku beli dari kedai Thai, dan rasanya macam mi goreng Malaysia. Yum yum. Baru aku tahu yang rupanya lime tu bagi rasa yang nice untuk mi goreng.

Hari tu baru tahu yang daun ketumbar tu pun sedap jugak.

But yeah. So menu hari ini ~ mi goreng. Tea time (tetiba tea time): Cheese cake. Dan bersahur: pizza leftover semalam.

Done. That’s ought to be alright.

Anyway…

Let’s click my new video – Suasana Hari Raya (Versi Perantauan) one more time, yeah?? Mari kita increase the counter! :)


2 Responses to “Lime”

  1. WaReMoN says:

    syok gile ang, haha. anyway, aku dah post video ang kt wall aku. tgk apa response :D

  2. Amri says:

    Ha ah, aku perasan. Sekarang tengah stalk. Keke

Leave a Reply

See also: