define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Kids - Pagi Hari di Durham

Kids

Sejak kebelakangan ni banyak juga News Feed dekat Facebook daripada family rapat dan saudara mara aku. Selak sahaja. Jarang komen.Cuma ada dua tiga orang sepupu aku yang aku hide diorang punya status update sebab terlaku kebudak-budakan (sebab diorang budak-budak lagi).

Takdelah aku nak kritik ke apa. Bagi aku, FB nih ~ nama pun social networking. Kalau ada orang yang selalu merungut ini dan itu dan kita malas nak baca, pangkah jer, hide terus dari newsfeed. Maybe ada kawan-kawan dia yang suka baca dia merungut itu dan ini.

Cuma aku kadang-kadang ketawa bila aku ternampak status anak-anak menakan aku yang disayangi. Oh, I love them very much. And that’s the truth. Selalunya kalau terasa nak balik Malaysia tu, sebenarnya ditambah rasa nak jumpa diorang. Uh, I miss them. They are great!

And they are critical too. Kalau sekali diorang kritik something, agak pedas. Itu sebab aku kadang-kadang naik segan kalau ada kawan-kawan FB yang tinggal komen gedik-gedik. Nanti anak menakan aku baca, mesti diorang komen. Pernah sekali diorang kritik seorang kawan aku. Well, kids say the darnest thing, eh?

Tapi aku respek jugak style anak-anak menakan aku ni. Diorang tak puas hati dengan kawan aku pun, diorang tak tulis kat wall. Diorang hantar kat aku punya inbox. Bagus bagus.

….

I miss them ;)


3 Responses to “Kids”

  1. Mach says:

    … pak tam, kami suka kakak A tak suka kakak B …

  2. Amri says:

    Mahadi, shhhhh

Leave a Reply

See also: