Gone Too Soon

I

In a vlog, Simple Plan talked about this song called ‘Gone Too Soon’ from their new album. It’s a bit about losing your loved one. Losing ~ as in death ~ not break up. Aku ~ memang suka kalau lagu-lagu yang ada maksud sebalik yang bermakna. Terus teringat anak saudara aku. Hari tu Kak Siti, wife abang aku ada buat video fasal Jannah. Tapi, aku tak tengok. Tak rasa yang aku cukup kuat untuk tengok video tu.

Simple Plan do have nice song. Macam dari album lepas, lagu Save You tu adalah dedikasi Pierre pada abang dia yang kena kanser.

II

Baru lepas melantak cheese cake. Pusing Tesco tadi. Nampak ada cheese cake. So aku sambar lah. Yang seronoknya sebab tengok calorie intake untuk satu piece. Satu piece yang saiznya dalam 1/2 saiz cheese cake Secret Recipe tu, ada dalam 360 calories yang bersamaan dengan 18% keperluan tenaga harian (menurut labelnya lah). Lepas makan satu slice, terasa hendak makan lagi satu slice. So, just like that 720 calories. That’s good. Dah mula naik dah sikit berat. Agaknya sebab makan lebih proper, dan masa dah mula panjang.

Sekarang, masuk Maghrib dalam 8.50 dan Subuh pula dalam 2.45. Tadi makan cheese cake dalam pukul 11 malam. So sempatlah 3 jam sebelum nak sahur pulak kejap lagi.


III

Entah macam mana boleh termimpi Simple Plan pagi/petang tadi dalam tidur. Ala-ala diorang datang hang out kat rumah mak aku sebelum ada konsert kat Penang (gituh!). So, sempatlah berjamming dua tiga lagu. Tapi alih-alih diorang suruh aku nyanyi lagu Home (yang lagu Michael Buble tuh). Boleh laa kan.

:)


2 Responses to “Gone Too Soon”

  1. mahir says:

    cheese? *angkat kening*

  2. myra says:

    waaa chese. sdp sdp

    *tergugat iman saya

Leave a Reply

See also: