define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2011 August - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘August, 2011’

Selamat

Selamat Hari Raya pada negara-negara yang dah mula beraya. Pada saat aku menulis, sekarang ni pukul 3.11 petang, hari puasa ke 29. So tak tahu lagilah kalau esok raya ataupun tidak. Baru lepas call family. Ucap selamat hari raya sambil bergelak ketawa tentang interview MHI pagi tadi. So, basically sepupu-sepupu aku pun dah tengok lah. […]

Looking for?

Ya, jika anda mencari blog yang menceritakan betapa excitednya mamat yang bernama Ahmad Lutfi Amri Ramli itu ketika mendapat panggilan daripada Ally Iskandar seperti mana yang disebut oleh Abby Fana; Tahniah, anda sampai ke blog yang betul. [Kipas-kipas muka sebab diorang baca blog ini. Terus hilang cool didepan fangirls follower Youtube yang menonton] Video tahun […]

Stars come out

Okey, first: tajuk post kali ini adalah rentetan dari tajuk lepas yang mana dari lirik lagu Glad You Came. It says ‘the sun goes down, the stars come out’. Oh oh oh. Dua tiga hari kebelakangan ini sangat dipenuhi dengan moment-moment yang best yang membuatkan aku terkinja-kinja di bulan puasa. Ceritanya bermula bila Shuki suruh […]

Sun goes down

Oh, hari tu buat post yang bertajuk ‘Kesibukan Duniawi’. Lepas tu.. boleh la ada dalam 4-5 orang like kaan. Habis nanti kuar kat Facebook ~ A likes Kesibukan Duniawi. Haiyoh. Baru teringat apa yang sebenarnya aku nak tulis dalam entri tersebut. Sejak kebelakangan ini sangat busy. Kawan-kawan aku yang mentag aku dalam FB pun tidak […]

Lime

Thanks for the responses of the video. It was such nice words I’ve been receiving. And to fans who’s following me (gituh), share it on your Facebook, please! See, I didn’t even ask you guys to buy it on iTunes, or buy the merchandise or pay me some money. Just share it on FB? Yea? […]

Suasana di Hari Raya (Versi Perantauan)

Okeh, new video is up! Fuh. Nasib baik shooting dengan kuih raya, so taklah terliur sangat. Buatnya shooting dengan mi kuah ke, ayam golek ke, conform perut berkeroncong. Anyway… Thanks to the castmembers who were so supportive and cool. At least, adegan bersembang-sembang tu taklah nampak macam dibuat-buat. Even adegan berwebcam pun nampak meyakinkan walaupun […]

Kesibukan duniawi

Aku dapat komen tadi daripada Shuki dan Miza. Katanya nada aku bila memberi komen dalam wall FB sangat stern. Tak ada smiley face pun. Oh, tak sangka aku telah menjadi orang seperti itu – yang nampak stern dalam komunikasi internet tapi sebenarnya fun di dunia sebenar. Eh, fun kah? Ataupun aku telah menjadi orang seperti […]