define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2011 July - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘July, 2011’

Reverse

Aku tersedar kenapa aku enjoy menulis blog, tapi agak risau-risau hendak tulis status dalam twitter mahupun facebook. There’s too much room for interpretation in twitter and Facebook status updates. Kecualilah bila bercakap fasal ‘akan masak ayam goreng malam ini.’ Itu okaylah. Tapi bila aku cakap ‘minum air campur madu hari ini’ pun, ada dua orang […]

Next

Ada sales next hari ini. Start pukul 5 pagi. Maka, aku masukkan gambar ni dalam wall FB aku. Aku berselorohlah, something along the line, “Amalina, Mahadi, Kam, lepas subuh terus boleh pergi shopping”, sebab subuh sekarang ni habis dekat pukul 5 pagi. Rupa-rupanya menjadi perbincangan hangat pulak dalam kalangan orang-orang Malaysia di Durham yang turut […]

Apprentice

Aku sedang follow Apprentice UK sekarang ni. This is probably a repeat story but well: Dulu, way way back, rasanya waktu aku kat USM, aku pernah jugak download Apprentice UK. Maklumlah, agak fanatik dengan Apprentice yang Donald Trump punya. Tapi serious, aku tengok baru dalam berapa minit Apprentice UK, aku stop sebab aku tak faham. […]

And..

Telefon mak dan abah semalam. Bercakap fasal study etc etc. Macam biasa, mak dan abah dengar saja. Aku biasanya ~ kalau ada tekanan, aku tak share dekat mak dan abah. Saja taknak bagi diorang risau. BUT NO, saying this, I’m not criticizing any of you who call your parents to share your sorrow. Ini sekadar […]

Personal

Oh, I haven’t gone personal for the past few posts… Not in the mood I guess. But yeah, recently I’m dealing with a personal understanding. Well, I should probably call it a personal issue, but it’s not much of an issue; so just an understanding. I called my mom last week, talking bout this and […]

Lagu Tiga Kupang

Entah kenapa tetiba teringat lagu ini. Search di Youtube dan terjumpa. Well ~ salah lirik tuh. Patutnya ‘saku penuh padi’, bukan ‘sagu penuh padi’. Saku = pocket, which sometimes Kedahan do say ‘paket’. Contoh ayat: ‘Boh duit dalam paket belah kanan tu’. Aku sedikit tersenyum bila lukisan part ‘suri dalam dapur makan roti gula’, dia […]

Plus

Google+ atau Google Plus: something yang macam facebook jugak. Tak direlease kepada public lagi. Maybe soon. I’m looking forward for it. Tapi tengoklah. Tidak tahu sama ada it will become a phenomenon like Facebook or not. We’ll see. Salah satu konsep yang aku suka fasal Google Plus ialah Circle. Basically, kita masukkan rakan-rakan tertentu dalam […]