define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Over-analyzing Tangled - Pagi Hari di Durham

Over-analyzing Tangled

Me, Hasnol, Kam and Amalina watched Tangled earlier. Download version.

If you haven’t watch and do not want to be spoiled, please skip this post, otherwise move on.

One of the thing which I find interesting about the witch who kidnapped Rapunzel is that ~ dia jaga Rapunzel macam anak dia sendiri.

It’s a bit hard to actually says that she’s evil. Sebab dia just basically nak Rapunzel duduk kat menara tu supaya dia boleh replenish dan juga pastikan wajahnya muda dan kekal ayu.

Ah yeah ~ the tone of wajah muda dan kekal ayu, juga rambut yang panjang, bersinar dan kuat ~ adalah tunjang utama cerita ini (keke).

At one point, Hasnol asked, ‘macam mana kan rambut dia kuat macam atu’ or something sounded like that.

Tentulah dari ekstrak bungaan yang dimakan ibunya ketika mengandung. Haiyoh. All of this talk does sounds like I’m selling a product.

But yeah, what’s with this over-obsessive of beauty kind of thing in this fairy tale? Snow White? Pon nak dibunuh mak tiri dia sebab nak jadi ‘the fairest of them all’ kan? And, at least, I got a reason to hate Snow White punya mak tiri ~ sebab nak bunuh dia sebab taknak competition. Boleh?

But this mak cik yang culik Rapunzel ~ she’s kinda ~ well, treat Rapunzel quite nicely. Of course lah menculik Rapunzel is wrong, but she doesn’t act much like a bad witch. Siap masak sup kegemaran Rapunzel lagi dekat-dekat birthday dia. Dan bila Rapunzel mintak paint sebagai hadiah, siap mahu lagi pergi cari walaupun ambil masa tiga hari.

She does love Rapunzel, and her beauty of course.

So, killing her in the end~ is kinda ~ cruel for me.

But well, that’s the fairytale.

Probably making her a bit nice in the beginning kinda making it hard to see her died just like that.

Plus Rapunzel ~ langsung takde moment of …. menjerit for mak cik tuh. Come on lah. She just found out that she is actually a princess, tapi takkanlah takde langsung rasa sedih kalau nampak mak angkat dia itu jatuh dari menara?

Well, that’s my 2 cents.

But actually; being a nice lady the mak cik is, I would actually suggest her few things:-

1) Biarkan Rapunzel bermain-main di sekitar menara itu.

2) Probably not living in a tower. Instead a normal house would be okay.

3) Live a normal life and create a strong bond with Rapunzel.

4) Then, tell her who she really is, and actually tell her how bad it feel for the thing that mak cik has done. By doing so, Rapunzel would probably stick around.

5) Or ask Rapunzel to return to the palace if she wants, BUT ask her a favour to come and see her every week to do a beauty treatment. Rapunzel, being a nice girl she is, would probably agree.

Or actually, accept that the exterior beauty is just temporary. Nothing ever last, and the real beauty come from within. Keke.


4 Responses to “Over-analyzing Tangled”

  1. Arabella says:

    ingatkan cerita apa then bila tgk poster baru teringat Rapunzel rupanya..saya tgk kat wayang lagi..( sebab tak de cerita lain yg best sebenarnye.huhu)
    anyway i like the no 5.. haha

  2. Amalina says:

    Oh my God dude..overnyeee

  3. Kamilah says:

    memanggg OVER! *rolleyes* *bats eyelashes* *flips hair*

  4. Kak ZbZ says:

    Tu cerita favourite anak2 akak. Boleh ulang tengok 3 kali sehari.

    Kalo tengok cerita kartun, kena masuk alam kartun. Tak berapa boleh nak fikir logik ke tidak. Walaupun byk tak logik. But enjoy the story. Iffah nak rambut mcm Rapunzel. Maknanya dia dah masuk dalam alam cerita tu.

    So apa lagi, mari kita masuk ke alam cerita tu kejap. hihi…. Best hooo… tak payah buat PhD..

Leave a Reply

See also: