define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); And.. - Pagi Hari di Durham

And..

Telefon mak dan abah semalam.

Bercakap fasal study etc etc. Macam biasa, mak dan abah dengar saja. Aku biasanya ~ kalau ada tekanan, aku tak share dekat mak dan abah. Saja taknak bagi diorang risau. BUT NO, saying this, I’m not criticizing any of you who call your parents to share your sorrow. Ini sekadar cara aku. People are different, right?

Tapi sekarang pun tidaklah rasa tertekan jiwa bab bab study ini. So, okaylah.

Entah bercerita fasal apa, emak cakap, ‘mak dulu pun, dok tengok adik macam tak larat pun, tak tau boleh bawak kereta ke tak…’ and honestly, if you have been following this blog, you would heard this story before. Pardon me, but I guess mom still remember when could not do much back then.

Aku setuju saja kemudian aku cakap, ‘tapi mak, sekarang dah boleh lari. Dah lari 10kilometer pun.’ Kataku, bangga.

Kadang-kadang bila aku terfikir, apalah keseronokan berlari, pergi backpacking Eropah seorang-seorang dan upload video kat Youtube; adakalanya it’s because of the family. Kinda proving something to them, and probably myself.

So yeah, it’s good to put a smile on my mom’s face. [Cue: awww]

Sebelum letak, mak tiba-tiba excited, beritahu yang abah tukar rim kereta kepada sport rim. Wah. Aku tanya dua tiga kali untuk sahkan yang itu betul-betul sport rim. My dad is 70 yo already. So, to hear that ~ hm.. impressive. So I pray I inherit the youngness mind set that my dad has in him :P

Anyway…


One Response to “And..”

  1. WaReMoN says:

    dah 3x “Anyway…”

Leave a Reply

See also: