define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Draft - Pagi Hari di Durham

Draft

Hari ini, sejak bangun tadi sampai sekarang, pukul 11.40 malam, dok mengadjust setting untuk template writing. Well, nampak seperti rajin kerana ‘sejak bangun’ kononnya. Kalau dah bangun pun pukul 3 petang, takdelah rajinnya, ye tak.

draft

Tadaa.. page depan writing. Mengambil template LaTeX dari University of Cambridge sebab department aku takde official template. Dengan erti kata lain, kitorang bebas untuk tulis macam mana pun. LaTeX ini bagus sebab senang untuk buat cross referencing.

Cuma bila aku nak combine tadi daripada fail-fail latex yang lain, mulalah gambar tak keluarlah, perkataan tak keluarlah. Agak renyah juga nak tengok satu-satu nak pastikan benda keluar dengan betul.

But yeah, kalau ada keperluan, gunalah LaTeX. Ada compiler free kat internet. Tapi aku beli Bakoma Tex punya program ~ program WYSIWYG macam Microsoft Frontpage.

Caiyok kepada diri sendiri.

Mahu siapkan dan balik makan secret recipe.

P.S: Sila jangan tanya bila nak siap


4 Responses to “Draft”

  1. akueachik says:

    chaiyok2!! =)))

  2. nurulhuda says:

    Good Luck Bro…
    LaTeX kire new version kat malaysia..if tak silaplah..UPM pun, ade supervisor mintak hntr dlm LaTex..yg kami kat sini, sgt kurang berkemahiran dlm LaTex ni..kne blajar untuk aplikasikan…sound easy..ye ker??

    Draft dh siap..kire ok dh tu…^^,.. wah!!..Secret Recipe..sounds good..award untuk diri sendiri kah??hehe..

  3. tulip says:

    betul! i was asked to use Latex as well..ingat kan apa duk sebut latex latex..=P

    wow! smakin menghampiri garisan penamat!

    congrate!!! =)

  4. eetnayrah says:

    PHD?WHOAHHH

Leave a Reply

See also: