define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); X-Men - Pagi Hari di Durham

X-Men

Pergi tengok X-Men: First Class dengan Iskandar tadi kat Newcastle.

Iskandar was very keen. Aku ~ tak lah kisah sangat. One thing about action movie is that ~ kengkadang diorang terlalu focus on the action, sampai jalan cerita dia agak hampeh. So I always put my expectation low. Oh, contoh. Macam Transformers 2. Yang 1 – ok. Pastu yang 2 – macam campak ja orang jahat masuk sini sana. Sampai plot macam ~ what??

BUT, X-Men: First Class is super nice. Plot and everything are well executed. Emotion is being delivered nicely.

Not sure if this is considered spoiler or not (warning!)

But as you probably know (from reading the comics, watching the cartoon or watching X-Men 1,2,3) Magneto kan ke jahat. But they did tell us that Prof X and Magneto used to be a friend. Iskandar kata ada cerita dalam comic/cartoon fasal how did it they torn apart, but I didn’t read it. So, watching this one ~ it is believable of why they kinda go separate way. Believable and convincing. Bukan macam sesetengah cerita yang tetiba jer orang jahat jadi jahat.

So yeah, nice one.

Lepas tengok movie, kitorang pergi makan kat restoran Malaysian kat Newcastle. Syuki dan Mardhiah (bebudak Nothumbria) pergi teman diorang. Diorang baru lepas abis shopping.

Oh btw, aku dok mengedit Never Say Never sambil-sambil. Tapi somehow take some timelah. Sorry ek sebab lembab giler mengedit.


2 Responses to “X-Men”

  1. Jayim says:

    x-men tengok banyak kali pun best. baru semalam tengok green lantern dengan kakak. not bad lah jugak. tapi rasanya x-men lagi syok kut.

    teruja nak tunggu transformers hujung bulan ni. ;)

  2. WaReMoN says:

    yeah, baru lepas tgk x-men. agak best walaupun timeline dia dipercepatkan dari kecil hingga professorship

Leave a Reply

See also: