define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Pool - Pagi Hari di Durham

Pool

Aku tanya Mahir, sentapkah entri lepas. Dia cakap sentap. I was smiling. Mahir juga tanya sama ada itu betul-betul orang tulis kah atau aku reka-reka sahaja. Reka-reka sahaja. Cool, it does sounds realistic then?

Although I have to keep reminding to myself of what my mom told me. It goes in between the line of ~ when you are on the top of the wheel, you have to respect people below you.

Well, what could I say, it’s a matter of perception. I’m feeling like I’m being reeled by the wheel. Life is hard. But talking about it isn’t that entertaining. But singing about it ~ probably is (although once in a while, you gonna get shooted with harsh words, but that’s life). So, here you go.

Putar dunia mengelilingi mentari
Berpusing roda atas bawah ku berlari
Di pijak disepak tak ku berdiam diri
Selagi nafas ini menghembus di bumi

TEASER! That’s one paragraph from the new translated song Never Say Never featuring Unik. Bila nak keluar?

Boleh kot sehari dua ni.

Sebabnya tadi sudah jumpa supervisor. 2 kali okeh. Sudahlah bangun dah lewat sikit, dek kerana tangan sudah pandai untuk tekan butang dismiss kat alarm clock kat phone; lepas tu terkocoh-kocoh menghadap pukul 3 petang. Lepas tu, supervisor aku nak jumpa sekali lagi pukul 5.30. Aku mintak pukul 6.00 petang. Balik rumah jap, amik bas, dan sempat makan. Kebetulan Syukri dan Miza, juga Hasnol ada kat situ. Diorang baru balik BBQ Bruneian. Aku tak join sebab diorang buat pukul 10. Really? 10 am?? My bed time.

Lepas tu meeting pukul 6 sekejap ja. Aku terus decide untuk pergi kejap ke Howlands Farm. Saja lepak-lepak. Semalam tetiba diorang buka movie Star Trek. Best gak.

Aku duduk-duduk kat bilik game, pastu tetiba ada sorang mamat ni ajak aku main pool, yang mana aku tak reti pon. So, kenallah dengan mamat ini yang bernama Sarkan, orang Turki. Baru sampai semalam. So, sempatlah aku membrief sedikit fasal Durham. Tapi kesian pulak sebab dia macam tak well prepared. Takde cooking utensil and stuff. So esok aku suruh dia contact aku bila dia sampai kat town, so aku boleh tunjuk-tunjuk sedikit kat mana kedai halal.

Anyway… That’s it. Ciao


One Response to “Pool”

  1. mahir says:

    never say never! grrr

    dah mcm baca sebuah cerpen pendek pula muahaha

Leave a Reply

See also: