define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Leaving - Pagi Hari di Durham

Leaving

Over the moon

Honestly I’m still all excited about the winning. Something I didn’t expect, in fact, tak tahu pun it’s a competition. Plus, kinda winning over mat saleh is a bit of nice thing.

But again, I keep reminding myself that it’s a matter of luck. Well, it is. Tetiba ter-lancar dan ter-present baik sedikit, so adalah nasib.

Anyhow. That’s me. I know who I am ~ which is a normal human, just like you. I’m probably better than you in some stuff but you are definitely better than me in other stuff. Truth.

Under the same sun

So people are leaving soon. Iskandar baru sahaja hantar beg dia yang dia tinggalkan kat rumah aku sebelum balik cuti summer 3 bulan. Kris pun cadang nak datang hantar esok. Miza Brunei dah hantar dua tiga hari lepas. Diorang kena kosongkan bilik/rumah diorang, so diorang tumpang sekejap barang.

But something funny happened.

Iskandar datang dengan 3 orang kawan dia, sorang perempuan dan dua orang lelaki. Iskandar decide untuk lepak kat rumah aku, so kawan-kawan dia balik lah dulu. Aku tanyalah kalau diorang tahu macam mana nak keluar rumah sebab rumah aku ada pagar belakang yang tinggi dia dalam 3 meter. Kalau nak keluar, kena tekan satu butang kelabu ni kat tepi tangga.

Diorang kata diorang tahu. Memang the girl and one other guy dah pernah datang rumah aku sebelum ni, so aku pun give the benefit of the doubt.

Kitorang dalam rumah dan suddenly kitorang dengar suara diorang kat luar, which we assume they didnt manage to get out.

I went out and suddenly I see that this girl is already memanjat pagar besi setinggi 3 meter itu. I was like ~~ what??

Rupanya diorang tak tahu fasal butang grey yang kena tekan tu, dan diorang decide untuk keluar dengan memanjat pagar.

Oh my ~

I showed them the button. And they managed to went out.

That’s the highlight of the night.

Never stop, never give up

Highlight of the weekend should be Unik singing Never Say Never, and me rapping about it!

Hari tu waktu rakam ni, Rosmin dan Radzi ada sekali. Tapi Unik tak benarkan diorang tengok. Sebab segan. I forced him to be chill. Sebab dia agak kaku waktu Fireflies and I was glad he was able to be chill. Well, Mahir cakap nampak macam gaya aku. Well, my nephew. What do you expect?

Oh, some of my friends asked the same question; anak menakan lain tak minat menyanyikah.

The answer is: they do. Tapi yang lain masih belum dapat serious untuk buat benda nih. Sebab, dek kerana aku balik Malaysia, sekejap. Jadi aku terpaksa rush untuk recording in a day or two.

Biasalah~ nak kena rakam bagi puas hati, so satu perenggan diulang 6-7 kali. Anak-anak menakan lain muda lagi dari Unik, so takleh nak paksa; dan make sure diorang tak frust. So, that’s why.

In future, we’ll see :)

Oh, salah satu sebab edit lambat ialah sebab kamera shaky.

Dah terlupa pulak trick rakam jangan gerak banyak-banyak. So terpaksa digitally enhance supaya kurang shaky. Tu pun still shaky. Still, video clip Cinta masih lagi jadi benchmark untuk aku punya video yang dirakam dengan baik. Audio jer yang tak best yang tu BUT stay tuned, will be rereleasing Cinta 1.5, upgrade version untuk Cinta; tapi of courselah not so soon, nak pergi melancong sambil belajar di Liverpool dulu ;)


2 Responses to “Leaving”

  1. WaReMoN says:

    Chorus x dpt diganti dgn lirik BM ke?

  2. Amri says:

    Dapat, tapi saja..

Leave a Reply

See also: