define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2011 June - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘June, 2011’

Liverpool

Dalam kereta api balik ke Durham. Kekenyangan sebab baru makan briyani kat satu kedai Indian/Pakistani dekat dengan hotel yang aku duduk. Sebenarnya kalau tunggu sampai pukul 2 petang, boleh makan all-you-can-eat buffet kat kedai lagi satu, tapi lambat sangat pulak nak sampai pukul 2. Malas nak menunggu. Tadi pagi sempatlah pusing-pusing sikit Liverpool. Banyak muzium. […]

Anyway…

[Well, this is a di-suatu-sudut-yang-sepi kind of entry. So behold!] Sedikit terasa sekarang ini. Mungkin juga aku tidak sepatutnya menulis di sini. Tapi.. malas mahu peduli. Aku sedikit sayu. Tidaklah sedih. Tidaklah rasa mahu menangis. Hidup saja seperti hari-hari biasa. Cuma rasa tidak best. Iskandar sudah balik hari Sabtu. Dan hari ini Hafidz pula turun […]

Get Your Heart On

Beli album Simple Plan – Get Your Heart On semalam kat HMV. Semangat nih beli yang original! Keke. Lepas tu dengan cuaca yang suam semalam (dan juga hari ni), aku pun berbaringan atas katil sambil dengar lagu sambil baca lirik yang ada kat cover. I used to do that back then waktu kat KMPP dan […]

Leaving

Over the moon Honestly I’m still all excited about the winning. Something I didn’t expect, in fact, tak tahu pun it’s a competition. Plus, kinda winning over mat saleh is a bit of nice thing. But again, I keep reminding myself that it’s a matter of luck. Well, it is. Tetiba ter-lancar dan ter-present baik […]

Research Day

Maka hari ini terlewat bangun. Kenapa alarm tak dengar??? Terkocoh-kocoh ke masjid untuk solat Jumaat. Semendang terkocoh. Adakah yang pergi dengan tenang? Lepas itu balik ke rumah. Sarapan tengah hari dengan pisang dan kemudian rehearse sedikit untuk presentation. Oh, salah kronologi tu. Bali rumah dan tengok video Never Say Never Malay Version yang telah diconvert. […]

X-Men

Pergi tengok X-Men: First Class dengan Iskandar tadi kat Newcastle. Iskandar was very keen. Aku ~ tak lah kisah sangat. One thing about action movie is that ~ kengkadang diorang terlalu focus on the action, sampai jalan cerita dia agak hampeh. So I always put my expectation low. Oh, contoh. Macam Transformers 2. Yang 1 […]

Gambar Lari

Waktu kat Leeds, kitorang duduk rumah kawan Syukri yang bernama Sam. Tapi kitorang hang out sesama kitorang saja since dah sampai pun dah pukul 10 malam. Tapi sempat jugalah bersembang sikit-sikit dengan Sam. Waktu nak balik, kitorang sempat makan kat Charco’s, iaitu restoran yang menyerupai Nandos, tapi pengusaha dia orang Islam UK lah. Standardlah sini, […]