Posts from ‘May, 2011’

Jom main

Mengajak Zeah dan Arni main UNO online. Zeah tak online. Nurul pulak yang online, so aku, Arni dan Nurul berlawan dengan penuh semangat. One thing that I like about playing UNO with these guys is that we are brutally cruel. Akan sehabis upaya untuk mensabotaj orang-orang di sebelah supaya diorang dapat kad draw 4 atau […]

~k sound

Rupanya petang ini ada pertandingan Manchester United lawan Barcelona. Syukri ajak pergi tengok kat rumah Hasnol. Tapi aku tidak berminat. So ~ no for me. Semalam aku, Hafidz dan Iskandar pergi tengok Pirates of Carribean dekat Newcastle. Well.. I think it’s a so-so. Aku ~ dengan ada sikit-sikit rasa jetlag, macam mahu terlelap jugak pada […]

Banters

I was sitting next to my bathtub and the sun shines through the rooftop windows. I was thinking that ~ I don’t need to lay down under the sun to tan my skin because it’s already tanned. But I know, I shouldn’t say that to my fellow British friends because it sounded a bit rude; […]

Selamat Pagi

Selamat Pagi Durham. Indah benar pagi ini. Mentari menyinar terang. Suhu pun baik-baik sahaja. Sudah makan. Nak tunggu makanan turun sikit, lepas tu nak ke gym. Sempat berhenti sekejap kat KL sebelum naik flight. Jumpa Abg Tra, Pidin dan Anis; pastu hari Ahad lepak dengan Halim dan Abg Tra kat Alamanda sebelum gi Sogo lepak […]

Satu jam

Tampar. Nyamuk. Oh, ada pula nyamuk di sini? Ada pula nyamuk di dalam tempat sebegini? Dan aku dalam langkah pulang ke negara itu yang mana tiada nyamuk di malam dan pagi. Atau mungkin juga ada? Kalau hawanya makin panas, unggas kecil mula bertebaran di muka bumi, entah keluarnya dari dunia bawah tanah ketika salju menyengat […]

Say what?

Selesema sekarang ini. Sabtu ini akan ke KL. Naik flight Ahad malam. Technically hari Isnin pagi, which is at 2am. Tapi dek kerana memang kena check-in, dok kat airport pun pada Ahad malam; kira Ahad malamlah. Anyhow. Picture time! Gambar tidak tersusun kronologinya. Najmi. Anak menakan aku yang pulun menonton Gokaiger. Sembang time. From the […]

Carnival

Pergi taman tema air Carnival tadi di Sungai Petani. Tak berapa ada orang pun. Adalah dalam kurang 10 family. So, terasa macam sewa khas untuk kitorang sahaja. Pix: My sister and I. Towards the end of the day, anak-anak menakan aku ala-ala menari to a song. I was impressed. Sebelum tu aku dok suruh anak […]