:(

Dah pukul 3 pagi. Dah terasa ngantuk, tapi saja mahu paksa berjaga. Subuh masuk awal sekarang ni. Kat Dundee dalam 3.53 dah masuk. Subuh, lepas itu tido, baru sedap sikit.

Aku sekarang di Dundee. Sampai petang tadi dalam pukul 3 petang lebih. Semalam di Stansted, menghantar kak ipar Mahadi dan suami balik ke Malaysia.

It was a pretty sad day. Sesampainya Mahadi dan sedaranya kat rumah aku on the way nak ke London, diorang dapat berita yang ayah Elly (iaitu ayah mentua Mahadi) meninggal dunia. Innalillah. Agak devastatinglah sebab Mahadi dah la kat Durham waktu tu. I would imagine that Elly would be needing someone to be with her in that tough moment. Elly was in Dundee during that time with the baby. Adalah kawan-kawan Elly tunggu sekali. I’m sorry for kak ipar Mahadi yang dapat tahu berita tu pada ketika dia on the way back to Malaysia.

So tadi di rumah Mahadi, orang-orang Malaysian Dundee datang rumah untuk buat solat jenazah ghaib dan juga tahlil.

With that said, I also met Bushra, Mahadi’s 16 days old daughter. She is sweet and she knows how to wink and raise her eyebrows. Aku dah tengok dia kenyit. Belum tengok dia angkat kening.

Me: Jernih mata dia, besaq nanti pandai ni.

Me (again): Oh, I’ve already put a huge expectation towards her!

Well, I hope she’ll grow up and make Mahadi and Elly proud. InsyaAllah. I hope and wish so. Amin.
Life and death. Such a natural process of living but yet such a process which affect people around you and yourself. I wanna be a good man, hopefully.


5 Responses to “:(”

  1. Nurhanis says:

    yea..sini dah 11.25am… Lagi 3 jam nak exam… T_T

  2. mahir suka dengar gosip says:

    takziah kepada mahadi dan elly

  3. memang =(

    al-fatihah..

  4. WaReMoN says:

    innalillah

  5. tulip says:

    takziah juga utk mhdi & elly.. ;(

Leave a Reply

See also: