Posts from ‘April, 2011’

Sparks

Hari ini sedikit chaotic. Dapat mesej dari Sparks – provider elektrik, yang cakap aku tak bayar lagi bil hari itu. Cerita Sparks ini sejak dari tahun lepas lagi. Geram sebab diorang punya customer service ~ sudah lah lembab dahulu. Ini ~ bil terakhir aku dengan syarikat dia, aku dah bayar 16 April hari tu; tapi […]

Restless

A bit restless. So here goes. And I’m gonna do random tonight. Mula-mula tengok video ni. Rakam waktu kat Dundee hari tu. Nak transfer fail-fail dari dalam kamera, baru terperasan ada. Mahadi! Hang ‘achoom’ sebelum dia bersin. Kalau aku, mesti dah tak jadi bersin! Jump. Tadi pergi beli headphone baru. Dan juga periuk baru. Periuk […]

Mimpi

Kebiasaan aku ~ bangun dan akan bukan Facebook dekat phone. Check mesej, check notification sambil mata separa bukak, dan selimut menutup kepala. Pastu scroll wall feed saja tengok apa yang orang update. Pastu nampak status seorang kawan ini. (Ala… Mahadi, that girl yang lagu Nsync tuh) Ah, I’ve actually dream of her last night. Something […]

Wishes

I don’t give birthday wishes. Okay. Rephrase: I rarely give birthday wishes. And please…. don’t be mad at me for this. As exchange, you don’t have to wish me on my birthday? Deal? No? Aiyo… There’s one episode in The Big Bang Theory where they talk about this ~ birthday. One of the geek guy […]

Doughnuts and Jet Lag

Hari ini ialah bank holiday Monday. Sebelum start semester baru, esok. Well, not that much related to me. Tapi pagi tadi, Chris dah balik kolej dia. Sejak Chris balik dari Malaysia hari tu, dia lepak rumah aku kejap sebelum kolej dibuka. Oh, Chris ialah budak undergrad, Malaysian Chinese. Aku eja nama dia Kris dalam handphone […]

Segan

Subuh masuk awal sekarang ni. 2.43 pagi dah masuk. Matahari terbit 5.43 pagi. Niat di hati mahu berjogging sekejap lagi. Tengoklah motivasi diri macam mana. Niat di hati juga mahu goreng ayam. Yang tu rasanya lebih bermotivasi. Kenapa bila perut demand, selalu mahu buat tapi bila naluri su-chi ini mahu berlari; mula rasa segan tu […]

Jannah

Gambar baby lagi. This is Jannah. Anak abang aku. She’s bit unhealthy. Dah 6 bulan lebih dah. Baru saja dimasukkan kembali dalam NICU (neo-natal ICU), dan sekarang ni bernafas dengan bantuan mesin. Ada problem paru-paru. Adalah lagi few details yang aku pun tak berapa pasti. I can’t help it, but I tear up when I’m […]