define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Rawak di pagi hari 12 - Pagi Hari di Durham

Rawak di pagi hari 12

Music video

Sudah tersuka pula lagu ini. In particular, aku suka video ni sebab dia buat scene yang panjang without cutting. In a way, editing video ini secara relatifnya lebih mudah tapi waktu nak rakam sangat susah sebab nak make sure posisi setiap orang tu betul, dan seperti yang dimahukan. Tambahan lagi pula bila nak pusing-pusing dan nak make sure lens focus pada objek yang dikehendaki.

Lame! Just watch the video and enjoy it! But, come on, I’m enthusiast of video editing. It’s like ~ if you like cooking show, you are still gonna tell your friend ‘Chef Wan do this and that in the show’, not criticizing, but fascinated. I was just fascinated:)

Anyway, other music video that I enjoy watching is Taylor Swift – Mine. But that’s probably not because of the video editing skills :P

Taylor Swift

I <3 Taylor Swift. Tetiba…

<3

Mahadi, tahukah emoticon <3?

Somehow aku tidak dapat relate simbol ini <3 kepada heart. Well, I would be innocent if I see it as ‘less than 3′. But I’m not. Shin Chan kinda taught me to think of something else when i see <3. Uh.

Buku

Dengan penuh semangat membeli buku bertajuk The Audio Effects Workshop. Mahu belajar teknik editing audio. Harap tidak hangat-hangat taik ayam. Buku Maya yang beli dulu, tak bersentuh buat berapa lama dah.

Semalam hantar email kat Aaron Tomberlin (piano guy yang mainkan lagu Cuba tuh). Tanya dia advice untuk buat lagu techno. Dia balas tadi. Impress jugak aku. Banyak lagi benda yang boleh discover nih.

BKT

I enjoy writing it. Seriously.

The different with my video is ~ I don’t care of how many people reading it.
Maksudnya, aku excited kalau ramai orang share lagu Grenade dalam FB. Tapi kalau BKT nih, orang senyap-senyap pun takpa.

It’s a bit childhood dream la. To write something like this. So, now I’m doing it. It’s tough, but I enjoy it.

Walaupun dengan kejinya aku akan buat ending tergantung setiap episod. But I think it’s kinda necessity kot. Kalau tak, aku sendiri pun tak bersemangat nak sambung

Tambahan

Do what you love doing. My simple advice to my fellow friend bila dia tanya fasal subjek research yang dia nak ambil. Sebab kalau you love doing it, then no matter how hard it is, you’ll still have the drive to do it.

I play it safe. I say that I wanna be a lecturer or teacher coz it’s a secure job. Coz I am scared of risky job like business and all.

But my sister told me ~ ‘no you’re not. You like adventure’ hence referring my backpacking in Europe alone. Uh, believe me or not, I do not know well of myself.

As one of my mat saleh friend said that I look like 20 (to be honest, come and mingle with mat saleh, we, Asian do look younger in their scale); I do feel like I am like 20, still figuring out what I like to be in my life :)


3 Responses to “Rawak di pagi hari 12”

  1. Mahadi says:

    weh, aku dapat tranlate dengan mudah sebagai heart, but when you mention about shin chan-kui..kui…kui…kui……………..

  2. bakal dr says:

    ye,sangat keji bila selalu buat ending tergantung dalam setiap episod…tapi ok juga kan?? kalau tak,tak semangat nak baca yang seterusnya..good luck!

  3. WaReMoN says:

    aku seriously ingat “less than 3″ =.=”

Leave a Reply

See also: