define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2011 March - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘March, 2011’

10 random songs

I’ve put all songs (except few which is my translation songs) on Winamp and let it shuffle. And the 10 random songs are 1. Kris Allen – Apologize Not much of a good rendition. I mean, it’s okay but Ryan Tedder version is far better by comparison. 2. JLS – Beat Again Oooh, lagu jiwang […]

Cuti

So cuti Easter dah bermula. Usually it doesn’t bother me. Sebab walaupun cuti, aku bukanlah dapat cuti sangat pun. Still, kerja kena jalan. Research student ~ macam tulah. Tapi dek kerana sekarang ni asyik hang out dengan undergrad students which is Hafidz, my own housemate and Iskandar; so, bila diorang cuti, terperasanlah aku. Iskandar balik […]

Behind

Ini part aku dan Mahadi berlakon untuk Grenade Malay Version. Agak nice juga sudut rakaman (statement confident) tapi tak match up dengan scene yang aku dah pilih untuk lagu tu. So tak dimasukkan. Amacam? Okeh gak kitorang berlakon kan? (juga statement confident). Mahadi pun ala-ala menghayati gituh

Black and White

Aku dah beli Pokemon Black and White (untuk Nintendo DS) beberapa hari lepas. Harga asal ialah 29 pounds lebih kurang, tapi sebab aku ada game lama dia -  Pokemon Soul Silver, jadi aku trade-in dan hanya bayar 6.99 pounds which is A LOT reduced. Salah satu konsep yang best di sini ialah trade-in. Kalau kita […]

Amri – Grenade (Malay Version)

Mudah senangnya Itu caramu Ambillah segala yang kau mampu dariku Harusku ku sedari dari saat itu Engkau bukannya satu untukku Semua yang ku beri tak kamu hargai tidak kau peduli hati Satu yang ku pinta kau berikan cinta Kerna engkau takkan fahami Akan aku halang peluru menahan pedang yang memburu bertahan ribut yang berderu lakukan […]

Gokaichange

It’s not that my life isn’t interesting lately, but I just feel like … there’s a wall beneath me …. WALL!!! Maka semalam The Bachelor pun dah sampai finale. Hafidz kecewa sebab dah takde ekspresi ‘wall’ dalam episod-episod akhir ni. It’s something we were laughing about. Episod awal-awal, asal relationship tak menjadi, perempuan-perempuan tu ataupun […]

Masih aku halang peluru

Grenade Malay Version dah siap! Jangan lupa share kat FB eh? Thanks Maka ceritanya bermula bila aku tengok American Idol Hollywood yang group round. Pastu kan ke ada peserta dia nyanyi lagu Grenade. So, terus terasa macam best pula mahu translate. So translatelah. Sempat aku berdiskusi dengan Mahir dan Amalina fasal chorus I’d catch a […]