define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Black and White - Pagi Hari di Durham

Black and White

Aku dah beli Pokemon Black and White (untuk Nintendo DS) beberapa hari lepas. Harga asal ialah 29 pounds lebih kurang, tapi sebab aku ada game lama dia -  Pokemon Soul Silver, jadi aku trade-in dan hanya bayar 6.99 pounds which is A LOT reduced.

Salah satu konsep yang best di sini ialah trade-in. Kalau kita trade-in sesetengah game, kita dapat beli game lain dengan harga yang lebih murah. Ataupun,kalau nak jual balik pun boleh. Maybe dapat la dalam separuh harga, but that’s a good deal. Sebab ada ja game lelama yang beli yang dah tak nak main, so boleh lah give up yang lama dan beli yang baru.

This is especially true for this Pokemon game. Well, depends. Some of people simpan game Pokemon lelama sebab nak penuhkan Pokedex. Me… meh, just play it for fun and my bedtime game. Main sebelum tidur. Yang bagusnya ialah bila main game Pokemon nih ~ rasa mengantuk, dan mengelakkan aku dari memikirkan masalah negara sebelum tido dan akhirnya takleh tido.

Tapi aku sakit hati tadi. Aku pilih starter pokemon yang bernama Snivy. Grass type Pokemon. So okey lah. Lepas tu, dia evolve kepada 2nd form yang menyerupai cicak. Aku dah mula geram. Pastu aku browse kat internet, aku baru tahu 3rd form dia ialah menyerupai ular yang bernama Serperior. Sila klik link ini untuk tengok gambar. I HATE SNAKES! And I don’t want one of my Pokemon having this snakes form.

Hafidz tanya, so Arbok dan Ekans, juga Dratini macam mana? The thing is Arbok dan Ekan nampak agak okey, Dratini ala-ala cute. Somehow the final form of Snivy agak menggelikan, maybe sebab mata dia memang macam ular sikit.

MAKA, I drop it back in Pokemon Center. Tidak mahu train dia lagi.

Animal like frogs, lizard and snake freaks me out. Well, I did kill a snake once, dulu bila masuk rumah kat kampung. But that’s different. No appreciation towards such. Spider, lipas, ulat gonggok (sebab dia punya kulit keras) ~ takpe. If you are scared of spider, then I could be your hero anytime :D


5 Responses to “Black and White”

  1. Amalina_once struck by the crawlie says:

    Patut laju je buangkan spider satu masa dahulu

  2. AM SANGAT KEJAM ABANDONED POKEMON!!!! KEJAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

  3. KU BENCI ORANG YANG BUANG PETS!!!

  4. WaReMoN says:

    oh, aku tgk gak link tu. not so bad, tp ikut ang la he he

  5. Amri says:

    Encik Pingu Toha

    Untuk maklumat tuan, Pokemon yang ditinggalkan di Pokemon Center akan dihantar kepada Pokemon Professor untuk dijaga olehnya. Maka Pokemon itu tidaklah terbiar begitu sahaja.

    Sila rujuk http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Professor_Oak_%28anime%29#In_the_original_series ; perenggan berikut:

    ‘Over the course of Ash and Gary’s journeys, Professor Oak took care of the Pokémon they captured that were sent to his lab.’

    Diharap pihak tuan berpuas hati dengan penerangan di atas supaya tidak timbul sebarang salah faham.

    Terima kasih,

    Amri

Leave a Reply

See also: