Posts from ‘March, 2011’

Backup on Idrive

Okay, ini entri yang mungkin berguna kepada rerakan yang belajar mahupun berkerja. Online Backup. Kawan aku Kak Sharidah ada bagi peringatan untuk selalu buat backup kerja-kerja research, takut-takut tetiba komputer buat hal. Dan dulu pernah satu kali, komputer Kak Khalidah masuk virus. Dia attack semua fail-fail Words. Kesian gak ar sebab writing dua minggu dia […]

Fathers

To my friends who had just recently became fathers. Now you can * Say that you are watching Pokemon sebab nak temankan anak, while actually it’s the other way around. Southpark is a no-no. * Buy new lens because you want to take pictures of your daughter growing up, and it’s true, but well, that’s […]

It’s like equator

For a while, it will be. Lepas DST diadjust (secara automatik di phone dan laptop, tapi tidak di Nintendo 3DS! Apakah?), sekarang terbit mentari dalam dekat 7 pagi, terbenam pukul 7.30. Well, just for a week or two. Lepas tu, masa summer sudah tiba. Siang yang panjang dan malam yang makin pendek. Maksudnya ~ kalau […]

Inferiority… not

Bercakap hari itu dengan Abang Wan, fasal inferiority. Tiba-tiba aku termengaku yang aku inferior, sebelum kemudiannya terus aku betulkan, “I’m not”. My close friends of mine probably had heard this story. We called it ‘vain story’. And this is kind of story I would keep repeating, especially coz I easily lose track of who I […]

6 am vlog

As title says, it’s a vlog. Watch it if you have too much of free time. Otherwise, go write your thesis. Oops

Step Up 3

Tengok Step Up 3 semalam. Boleh lah. I mean, kind of movie I enjoy watching, but I think it’s a bit lacking. Somehow, hero dan heroin punya storyline tak berapa kukuh. Konflik dah okeh, tapi penyelesaian agak abrupt. Sampaikan part-part bila hujung-hujung pun, aku tak dapat ‘awww moment’. Somehow aku rasa hero dan heroin punya […]

Rawak di pagi hari 12

Music video Sudah tersuka pula lagu ini. In particular, aku suka video ni sebab dia buat scene yang panjang without cutting. In a way, editing video ini secara relatifnya lebih mudah tapi waktu nak rakam sangat susah sebab nak make sure posisi setiap orang tu betul, dan seperti yang dimahukan. Tambahan lagi pula bila nak […]