define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2011 February - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘February, 2011’

Jatuh

People¬† seems to appreciate babak jatuh dalam Cinta. My sis likes it. So does one who just leave a comment recently. I’m glad. It’s a real fall. This one is alright, but don’t let someone’s fall becoming enjoyable to watch yeah? {ooh, dalam.. dalam…} Apakah sound quality dalam lower resolution??? Ada sedikit effect kepecahan. Sigh. […]

Amri (feat. Hafidz) – Cinta

Lyrics: It’s Hafidz Here’s Amri Ini halku tak usah peduli Itu katamu dah berulang kali Individu itu aku biarkan aku di sini duduk bersendiri Inikah sudah terjadi¬† kita di dunia Tidak mahu kisah pada sesama manusia Kalau begini kita Tak akan ke mana Takkkan ke mana Biarkan ku sendiri maju takkan ku menunggu Apa peduli […]

1pm: Ini bukan lagu cinta

Uploading!!! And 1pm (Malaysia time): that’s the time I’m aiming to release it (or actually changing setting of the video from private to public). Sendiri excited dengan hasil akhir. Well, vocal wise ~ meh… I need some sound engineer to make it sounds better. But video wise ~ well, I know where I can actually […]

Ke mana perginya …

I Puas hati dengan draft 2 untuk Cinta. Look nice. Seterusnya kena potong aksi-aksi dance tak menjadi dan aksi tidak cool, dan kemudian tambah effect. II Telefon kak aku untuk wish birthday dia semalam. Dia cerita fasal dia baca Gurindam Benci aku tu yang katanya agak harsh. Uh, dah nama pun gurindam benci. Rupanya Unik […]

Rakam

Yeah, dah edit 2 minit 40 saat dari 3 minit 20 saat total video lagu Cinta. So, tinggal lagi sikit untuk habiskan video editing. Lepas tu kena revisit rakam semula lagu sebab vocal hari tu banyak yang tak betul. Down here ialah proses rakaman kitorang. Of course la bukan di studio sebab amateur production kan. […]

Sweet heaven I’m in love again

I Thanks for the comments on Gurindam Benci. Kamu kamu yang lain, thanks for the smiles:) “Dia itu macam mana?” “Okey ja” “Dia tu minat ja kat kamu, kamu tahu tak?” “Tahu, tapi dia pun tahu yang saya taklah minat pada dia, setakat mahu kawan saja, dan dia pun faham, dan dia pun tak berharap.” […]

Gurindam benci

I Kamu kata kamu percaya aku, tapi lafaz itu kamu mahu aku jawab berulang kali, sedang si dia yang aku cinta pun tidak pinta begitu. Kamu ini siapa?? II Dalam samar-samar senja, kau kirim suratmu dibawa camar, Dalam gelap malam, kau berbisik di ruang angkasa. Ku pura-pura dungu, seperti anggapan aku suci yang terpahat di […]