define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Monsta - Pagi Hari di Durham

Monsta

Lagi-lagi fasal lagu Cinta. Mula-mula mahu tekankan kembali yang lagu ini bukan lagu rekaan aku. Aku tidak tahu bermain muzik lagi pun.

Ini lagu asal.

Sila tengok versi live.

I mean, barulah aci sikit. I’m not saying that these guys cant sing, but I just wanna point out that the song is heavily retouched digitally. Kalau ada sesapa yang tahu audio engineering, sila-silalah berkongsi dengan aku (motip okeh, sendiri tak berapa nak share pon). So I say this, kalau ada ilmu audio engineering, dan tahu nak touch up supaya boleh dapat hasil seperti audio dalam video pertama, let me know. Charge me some money, I won’t mind. Tapi sila bagi quote harga sebelum beri ilmu, jangan claim tetiba lepas share.Gituh la kan.

Lagu ni aku dengar waktu kat Jerman dulu. Tahun lepas. Seriously aku peram tak share dalam blog walaupun aku suka lagu ni sebab dah cadang nak release lagu ni. Er… lirik asal dia sedikit ada unsur-unsur budaya kuning.

cinta

Oh MP3 dah available. Sila download dari mediafire.com/amri

Now to the meaning of the vids.

Do you realise that lyrics of Cinta is about one who is too absorbed by duniawi?

As in

‘Peluang datang mencari
Takkan ku lepaskan lagi
Tolak semua ke tepi
Tipu palsu dah sebati
indah fatamorgana
aku mahu genggam dunia

Mata dipejam
Telinga ditutup
akan kau redah sahaja
Hilang kesedaran di minda
Tiada sirnanya
Asal tidak memberatkan kepala ku ku
tak perlu peduli
Tiada simpati
haa’

So the video is just about that actually. Chase by his own shadow! Got me? No Mahir, bukan lari dari cinta. Hehe.

What about the other guy? Well, he’s looking for something (with his holographic techno stuff), and he found it in the end yeah? Of courselah saja buat seperti dia mengejar the other guy, but in the end you know that he doesn’t.

Somehow aku rasa Youtube telah render sound dengan baik (sometimes memang Youtube ambil masa untuk render ke resolusi yang rendah), sebab bila aku dengar resolusi rendah, dah tak pecah macam hari tu. Tapi kalau pecah, itu maksudnya speaker yang problem. I might be wrong. Download the mp3 and tell me if it still pecah.

Anyway, keep on playing the video will you. And thanks Dini for keep hitting on the play button.


8 Responses to “Monsta”

  1. WaReMoN says:

    oh..hampir2 dgn apa yg aku fikirkan, ke ke

  2. ieramarican says:

    first time komen kowt walau duk menfollow blog kamu n ytube vdeo for sekian lame…..nak ckp satu jer….kualiti mmg inprove abes la dr dlu….espiacially dlm idean n kualiti gmbr….i like…..

  3. Amri says:

    Thanks iera

  4. urghh..lagu monsta ni asyik terngiang2 aje especially Monsta Boom Boom~. sebab perkataan yang lain tak tahu nak sebut. macam kalau sebut laju-laju boleh tersembur-sembur gak la air liur nih. Uhuks. T_T

    *Sebenarnya Bro Hafidz nampak lebih muda dan misteri bila pakai cap eh. impressive.*

  5. Amri says:

    Ahem, Sophie. Hafidz itu 20 tahun yek. Tidak perlu Bro rasanya. Keke

  6. mahir says:

    ha? hafiz 20 baru kah? wow

  7. *pengsan* ok.boleh bro jugak. Bro (adik)
    (-_-’)

Leave a Reply

See also: