define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Hold It Against Me - Pagi Hari di Durham

Hold It Against Me

I

I’m actually liking this cover at the moment. Probably coz it’s the same style of singing which I’m doing.

II

Last video look a bit dramatic yeah? Behind the scene story!

In total, 3 hari kitorang rakam untuk babak lari-lari itu. Semuanya rakam dalam 1-2 jam saja. Sebabnya, bangun lewat. Kalau tak mungkin dapat habiskan satu hari. Mungkin jugak tak sebab hari sangat sejuk. Dalam 2-3 darjah sebab salji baru nak mencair waktu tu. Kenapa tak pakai jacket? Sebab kalau lari sambil pakai jacket, nampak tak best.

Waktu hari pertama, dah rakam dah kat tempat tu (as in previous video) tapi waktu tu dah dekat gelap, so kualiti tak berapa baik. So hari ketiga pergi rakam dan reshoot adegan yang sama. Tapi waktu hari pertama, aku lari tak jatuh. Sekali hari ketiga tu, dek kerana tanah dia lecah sikit, tetiba terjatuh. So, jatuh tu bukanlah jatuh yang dibuat-buat, jatuh real sebenarnya. So, dah landing pon salah, terluka lah sikit kat siku (which later I showed to Amalina and Syafiqah, they didn’t wanna see it coz it looks awful, but it’s not that bad).

Tapi yang kat tempat aku duduk itulah, waktu hari pertama, takde serpihan kaca. So hari ketiga tu, memula nampak darah kat tapak tangan sikit, yang mana aku assume darah dari siku (which is so unlogical sebab mana boleh tapak tangan memegang siku di tangan yang sama). Pastu baru aku perasan yang keluar dari tapak tangan tuh sebab kaca. But again, it’s not that bad.

I’m just glad that it’s being caught on the camera. Kalau tak jatuh yang sia-sia lah. Ini jatuh yang bakal dimasukkan dalam video clip ~ not that bad:)

III

Dek kerana kebusyan, ketidaksihatan, semalam barulah kitorang conclude sesi pengambaran. Keluar pukul 3 pagi macam tu. Abis rakam dalam pukul 5. Honestly, this is the longest time ever I’ve spent for just one video. Somehow I’m thinking that the product would not be much of a hits (a hits for my vids would be hitting 10k in 1-2 months). The reason is probably because I’m not doing popular song translation kind of thingy. And as Malaysia doesnt provide a very fast connection for internet, if people like the video, they tend to download the video rather than playing it online, hence the number is low. But I wouldn’t mind much about it, I guess. I promise you that the vibe and the look of the vid will be different from my previous videos. So if you like it later, please do share and put it on your blog (hint hint).


4 Responses to “Hold It Against Me”

  1. fatin shahar says:

    cant waitt…..sila haplod cepat :)

  2. Amri says:

    Fatin, 14hb.

  3. Dini says:

    laaa, jatuh tu bkn part of the plan? ingt kn bro amri mmg plan nak jatuh and it’s part of the video, haha. but yeah kalau letak sbg part of the video, it would be so good i agree :D

    hee tak sabar ouh nk tunggu 14th Feb XD and definitely gonna promote it in my blog, twitter and FB :D and oh, status for YM, hehe :D

    best of luck yeah :)

  4. Amri says:

    Thanks.
    A week left, and still got lot more to edit!!!! I’m sweating myself now!

Leave a Reply

See also: