define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Android - Pagi Hari di Durham

Android

Sudah beli android baru. Tak sihat hari ini.

Two different story. But disebabkan tidak berapa sihat (lagi!), maka dijadikan alasan untuk duduk-duduk dan mengkelebek phone baru.

Lepas Jumaat (maksudnya lepas solat Jumaat), aku dan Hafidz pergi membrowse phone kat pekan Durham. Barulah terperasan yang ada kedai T-Mobile dan Orange kat Durham. Selama ni kalau aku pass by memang aku tak menumpukan perhatian.

In the end aku ended up beli Samsung Wave 525 dari Phone4U.

Dipendekkan cerita, sesampai di rumah, aku masukkan sim card sedia ada ke dalam phone. Test-test tak dapat connect. Tanya orang Three (service provider) secara online dan kemudian call service center. Rupanya Samsung Wave 525 ini 2.5G. Dan sim card sedia ada kena guna pada phone 3G. Apakah? Phone lama aku pon support 3G.

Maka dengan separa berdebar, ke Phone4U balik sebab nak minta tukar. Risau gak kot2 diorang tak bagi tukar.

Dipendekkan cerita dapat tukar. Memula dia recommend satu phone Samsung nih, aku tanya yang ni android phone ke tak. Dia kata tak. Tapi dia kata Samsung Wave yang aku amik tadi pun bukan android phone. Apakah? Tadi brader yang aku tanya tu cakap android!

So sempatlah aku tukar pada Sony Xperia X8.

So far aku sangat berpuas hati. Sebabnya one of the reason aku nak android ialah capability untuk connect internet. Yang aku suka ialah boleh google dengan voice. Second, FB, twitter thingy. Third – calendar. Dan yang bestnya sebab calendar dia synchronize dengan calendar aku yang aku letak di dalam blog ni. So takyah lah update satu-satu.

Nice eh.

Ciao


3 Responses to “Android”

  1. WaReMoN says:

    whuuut, org tu kata Samsung Wave pakai Android?? serious dia x reti :(

    Xperia X8 pun not bad, tp dia bleh pakai sampai android 2.1 ja.

  2. Amri says:

    Fariz, I’m happy with Xperia :)

  3. WaReMoN says:

    kan baru kuar Xperia Play, yg tu baru best!! XD

    tp ikutla, aku mmg over-excited selalu ;p

Leave a Reply

See also: