Smile Mankai

Life is good. Honestly good.

Adalah beberapa benda yang tak best berlaku. Not personal stuff, tapi dek kerana melibatkan orang lain, tak dapat nak diceritakan. Itu sebab terasa terkulum di dalam sebab tak luahkan di blog. But yeah, what can I do about it. My policy about ‘gossiping’ is to tell something good or neutral about someone (at least online). Maka nada saja seperti bergossip – iaitu seperti ‘weh, hang nak tau si dia itu sudah hendak berkahwin’ atau ‘hang tau tak yang dia sudah mengandung’; but hopefully not backbiting people especially to strangers who read this blog. I said hopefully, I’ll try my best.

Maka, yeah. Risau dengan perkara A dan kesian juga pada perkara B. That’s life. I’ll cope.

Hendak juga bercerita fasal progress video, tetapi ada ketakutan menimbulkan ketidaksabaran pada orang-orang yang menunggu. But last Saturday night, aku dan Hafidz keluar pergi recording video pukul 2 pagi. Lepas Sam balik dari main game, aku sorta paksa Hafidz gi record. Sejak hari itu, masih belum editing. Asyik buat programming.

Kononnya mahu video kali ini paling gempak of them all. That’s why ambil masa habis-habisan. Kali ini, bukan macam selalu. Selalu, aku akan rakam 2-3 kali saja untuk satu lagu. Kali ini penuh dengan rakaman berulang kali. Nak bagi puas hati. Hopefully the result will be nice. But in the meantime, let’s hope my result for my experiment would be nice as well.

Cerita bodoh fasal elektrik yang buat aku meroyan. Aku daftar dengan E-on. Agen gatal pergi daftar pada Sparks. Pastu call Sparks dari sebelum Krismas, sampai sekarang takde respon. Buang masa aku betul.

Habis meroyan. But see, lot of teeny-tiny bit messed up situation which I don’t fancy spending my time about it. Even Faizal dan Mirza nak datang pun, aku suruh diorang uruskan sendiri banyak benda. Aku tak dapat nak luang masa.

But I told Hafidz, I’m not worrying myself away. Sebabnya, rasa risau ini dek kerana selalu fikir yang aku sudah punya ini dan itu ~ ada rumah selesa, dan tidak perlu fikir fasal bil ini dan itu sebelum ini, tak perlu fikir fasal orang lain punya masalah. Aku mahu orientasi minda supaya fikir yang sebenarnya aku tidak punya apa pun, dan aku pun tidak lost apa-apa. Maka tenang sedikit jiwa.

Itu sebab aku suka buat editing video. Sebab kalau tidak siap pun, bukanlah lost apa-apa pun. Kalau terlambat pun, tidak apa.

Even study pun aku fikir begitu. I’m not gonna lose anything for whatever happen. Tapi adik-adik, jangan tiru sebijik apa yang aku kata. Aku perlu train otak aku fikir macam itu sebab aku perfect melancholic. Dan tekanan terhadap research ini sangatlah mega. Gambar aku memang nampak happy-happy (I can even do fake smile that looks convincing in pictures) but it’s a heavy period.

But yeah, I’m just gonna smile and breathe the air.
Glad that people don’t keep asking me about videos.
Glad that people don’t ask me about marriage.
Glad that people don’t seems to bother much about me.

That’s really good:)

And yeah, I’m sorry if I keep appearing in your dream. If it’s being written somewhere in the stars, a million miles away as a message to us, you know although seasons come and go; I will always be the same. I’m on my way to my soul sister:)


4 Responses to “Smile Mankai”

  1. mahir says:

    saya nampak perkataan ‘good’ je sepanjang pembacaan ini. :D
    lain2 patah kata dah blur.

  2. Dini says:

    I’m a perfect melancholic too, so i’m the same as you :)

  3. Amri says:

    Dini, guess I’ve noticed that somehow reading your blog rarely. But yeah, being perfect melancholy, we have to take a deep breath and not to think what others think about us. Otherwise it’s gonna drive tiring us too quickly.

  4. rdnika says:

    I think I am a too perfect melancholy kot? haha. Yeah, you’re right. Thanks :)

Leave a Reply

See also: