define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2010 December - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘December, 2010’

Scottish winter

Sudah balik dari melawat Mahadi dan Elly di Scotland dan berpusing-pusing di kawasan sekitar. Picture time! Some random forest that we stopped at. Syafiqah fell into some Disney winter forest eh. Highlands Cow!!!!!! Yeay. Aku dah pernah nampak gambar Highland Cow ini waktu aku first year di UK, waktu travel Scotland dengan Tahir dengan kawan-kawan […]

Checklist untuk Dundee

Elektronik 1) Mic 2) Kamera 550D 3) Kamera compact 4) Charger 550D 5) Charger compact 6) Charger Sony Ericsson 7) Tripod 8) Videocam holder 9) Laptop *Wah, ada projek barukah? One might wonder Bebaju 1) Tracksuit 2) Tola <– takyah, pinjam kat Mahadi nanti 3) U know what 4) T-shirt best <—apsal takde t-shirt best????? […]

Orang sini

Aku ternampak twitter Ben Bradshaw. Aku rasa dia seorang Youtuber yang menarik, walaupun ada sedikit dengki sebab dia boleh bercakap BM, orang Malaysia suka gila-gila. Aku (dan kamu) boleh bercakap BI, takde pon orang-orang UK impressed. But seriously, aku respek Ben Bradshaw dan dua lagi mamat Belacan dan Paku. Seperti yang Ben Bradshaw cakap sendiri […]

Video

Dua tiga hari lepas terasa restless. Itu sebab aku korek video-video lama dan edit. It’s fun. I love video editing. It’s probably a simple cut and delete, but I’ll share with you more of some of my thoughts about video editing technique in later post. As for that, please, sesapa yang dah tengok video di […]

Scotland Trip last year

Kalau ada bandwith yang laju, sila play dalam HD. Baru nice gambar. Second, kalau korang dah play; minta tolong jawab poll di bawah sebagai personal research menyatakan sama ada korang menonton video di atas sampai habis atau separuh jalan. Kalau tak play langsung, tak yah undi. Thanks. Sila vote tidak kira sama ada anda rakan-rakan […]

Alert

Daripada Met Office punya website, berikut ialah amaran cuaca untuk salji turun di UK. Durham ialah kawasan yang berdot biru itu dan sehingga sekarang, memang tidak ada lagi salji yang turun. Kalau tengok ramalan untuk esok, dia makin clear. Katanya, salji boleh mencecah sehingga 20cm. Sudah terbaca status Kak Wan Bristol yang mengatakan salji dah […]

Songs

[Ini entri lewat post, taip pagi tadi] Sedang buat programming sambil dengar lagu. I’m listing down the song I’m listening and anything come out in my head 1. Bo Bice – Nothing Without You ~ ‘all comes down to one thing, all of this means nothing without you’ <– jiwang enuff yeh 2. Camp Rock […]